Hlavní obsah

Architektonické podlahy v rodinném domě

Reklama

Přirozená a pokaždé originální je podlaha z cementových potěrů Cemflow Look. Nalejete-li tutéž podlahu podruhé, nikdy nebude stejná. Lité podlahy získávají na oblibě pro svoji krásu i praktičnost.

Článek

Architektonická podlaha Cemflow Look se stává nadčasovým prvkem interiérů, a kromě toho do sebe navždy vtiskne místo a den, kdy byla realizována.

Pohledová podlaha z cementového potěru je tvořena svým složením, velmi kvalitně provedenou pokládkou a ošetřováním samotného potěru. Výsledný povrch může být přirozeně šedý nebo dle přání zákazníka i ve vybraném barevném odstínu, který podtrhne jeho strukturu. Hladkost a lesk dodávají finální povrchové vrstvě podlahy cykly broušení a leštění, které následují po úplném vyzrání litého potěru. Výsledkem je povrch hladký, pevný, vzhledově podobný materiálu teracco.

Toto stále oblíbenější architektonické řešení může v budoucnu nahradit používání dlažeb a litých finálních stěrek, stejně jako je tomu v zahraničí.

Cemflow Look – pohledová podlaha v interiéru

Cemflow Look se hodí pro novostavby i pro rekonstrukce, včetně historických budov, a do místností s vyšší vlhkostí, jako je kuchyně, koupelna nebo suterén. Je velmi vhodný i do prostor s plánovaným podlahovým vytápěním.

Přírodní šedá – stále nejžádanější

Existují dvě řešení probarvení povrchů. U plně probarvených variant potěru jsou využívány speciální pigmenty. Ty obarví cementovou složku směsi, zatímco kamenivo si uchovává svůj jedinečný vzhled. V nabídce skupiny Českomoravský beton je asi 20 barevných odstínů, i když nejvyšší procento realizovaných podlah stále tvoří přírodní šedá. I lité podlahy ale zaznamenávají módní trendy: pokud byl v minulosti zájem o barevnou podlahu Cemflow Look, byla to často černá. V poslední době je naopak zájem o bílou.

Cemflow Look – barevné vzorky podlahy

Mimo plně probarvených potěrů existuje také varianta, kdy se povrchová barevná vrstva dodatečně nastříká na hotový povrch podlahy. Často se toto řešení používá u realizací, kdy je každá místnost jinak barevná, nebo při nástřiku loga na podlahu u komerčních prostor. Speciální nástřik se vpije do vrchní vrstvy podlahy a probarví ji.

Přehrajte si video, ve kterém se dozvíte, jak probíhá realizace lité podlahy.

Vysoký lesk, pololesk i mat

Originální vzhled podlahám dodává viditelné drobnější a hrubší kamenivo nejrůznějších odstínů, s oblými či ostřejšími tvary, jež se v různých částech republiky liší, dále záleží také na zvoleném písku a cementu.

U pohledového cementového potěru hraje klíčovou roli až konečná fáze úpravy, která nastává po vyzrání potěru, zpravidla po 30 dnech od lití podlahy. Následuje systém broušení a leštění, který je specifický podle požadovaného výsledku – vysoký lesk, pololesk, mat, zakončený densifikací povrchu a napuštěním bezbarvým krystalizačním přípravkem pro jeho vytvrzení. Povrch je pak chráněn proti usazování mikroorganismů a lze jej normálně čistit.

Obecně lze říci, že povrch cementového litého potěru plochy 200 m2 se brousí a leští asi 14 dní. Vždy však záleží na konkrétní stavbě a koordinaci probíhajících prací. Rozhovor se stavebníkem naleznete na firemním profilu YouTube.

Lité podlahy získávají na oblibě pro svoji krásu a praktičnost

Vzorování barevného odstínu a struktury povrchu budoucí podlahy ze směsi Cemflow Look vychází vždy ze vzájemné konzultace investora, výrobce a realizační firmy před samotnou realizací podlahy. Doporučujeme si před realizací odsouhlasit barvu a strukturu podlahy na vzorku.

K litým podlahám nabízí skupina Českomoravský beton zdarma technické poradenství a konzultace. Podrobné informace a kontakty naleznete na www.lite-smesi.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám