Hlavní obsah

Aréna mužů: Co byste své partnerce nikdy neodpustili?

Foto: Thinkstock

Co si myslíte, že by muži ženám nikdy neodpustili? My jsme se jich zeptali!Foto: Thinkstock

Reklama

Tohle se partnerkám neodpouští! Co? Zjišťovali jsme od zástupců pánského pokolení. Jak odpověděla šestice z nich? Přečtěte si novou Arénu mužů!

Článek

Nikdy neříkej nikdy... Jenže! Jsou věci, které se ve vztahu odpouští jen těžko, někdy to možná ani nejde. O které se jedná? Na to se ptáme v nové Aréně mužů.

Otázka zní: Pánové, co byste své partnerce nikdy neodpustili?

Kazma (28 let), moderátor:„Nevěru. Nebavím se o nějaké líbačce nad ránem v baru, kterou si pak stejně nikdo nepamatuje. Mám na mysli vyloženě situaci, kdy je pero v penálu, kocour v troubě, ručník ve skříni, auto v garáži, párek v rohlíku, rybička v akvárku nebo hadice v nádrži, rozumíte mi. To je pro mě něco, co bych nikdy neodpustil.“

Tomáš Libert (36 let), psycholog a objevitel: „Nikdy je delší časový úsek, než si dokážu představit, a věci se časem většinou mění. Před deseti lety by to byl za mě jistě jiný seznam a těžko říci, co bude za deset let. Ale! Zřejmě nejvíc by mě v současnosti ranilo, kdyby kdokoli ublížil, a tedy i má žena úmyslně ublížila, našim dětem. Stejně tak, kdyby jejím přičiněním byly narušeny vztahy v naší rodině. A hrozně by mě naštvala, kdyby mi umřela, a já s ní tak nemohl sdílet svůj život, radosti i starosti, to, jak naše děti rostou a jsou báječné i v okamžicích, kdy se nám zdají příšerné :-)."

Nasty (29 let), moderátor:„Kdyby si stála za tím, že se nechá předělat na muže, kdyby se rozhodla hovořit pouze v mongolštině, to jsou první překážky, které bych nepřelezl ani se zpoceným čelem. Jinak nevěra je sporná, podle toho, kdo by byl koncový prvek, kdyby to byla osobnost, pro kterou mám slabost, nebo naopak třeba náš pan soused Vak, říkáme mu Pytel na tři, který vidí ve všem problém. Uvidíme, co mě neodpustitelně zasáhne. Já doufám, že jsem neprůstřelný. I život v naivitě může být ten nejkrásnější :o)."

Aleš Kalina (47 let), kouč partnerských vztahů: „Dokážu odpustit téměř cokoli, ale tři věci nikdy. Zradu, lež a nevěru. Zradu a lež proto, že pak už na partnerku nemohu spoléhat. Nedrží slovo a dělá věci za mými zády. Nevěra pro mě znamená, že partnerka se mnou nebyla ochotná komunikovat o svých pocitech a raději je řekla někomu jinému. Neměla již chuť se se mnou o tom bavit a stal jsem se pro ni póvlem.“

Lucas Jirkovský (27 let), designér a hudební nakladatel: „Každý asi bude psát klišé o nevěře, která se samozřejmě odpouští těžko, ale jde to. Přemýšlel jsem nad tím a došel jsem k tomu, že odpověď na tuhle otázku prostě neexistuje. Vždycky totiž záleží na okolnostech, konkrétní situaci a důvodu. Určitě nemám rád lež, nevěru nebo třeba manipulaci, ale i tyto záležitosti se dají vysvětlit, tudíž je těžké prohřešky vyjmenovat. Kdybych to ale měl vzít do extrému, neodpustil bych partnerce třeba to, že by se z ni vyklubal muž!"

Zbyněk Janíček (32 let), moderátor: „První věc, která mě napadá, je prostě nevěra. Na druhé straně je vlastně jedno, jak situaci člověk vidí, dokud v ní není. Dneska řeknu, okamžitě bych vztah po nevěře ukončil, zítra na to budu koukat jinak, protože i když by to těžce nabouralo důvěru, člověk nikdy neví, jaké okolnosti k tomu druhého vedou… Takže nevěra opravdu ne, těžko bych ji odpouštěl a určitě nezapomněl, ale jestli by zavinila konec vztahu, těžko říct…, na váhy by šlo totiž všechno pěkné, co jsme prožili a vybudovali."

A jak to máte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám