Hlavní obsah

Vepřový bok na medu a bylinkách

Hodnocení:
(10)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
střední

Babi dnes upekla dokonalý vepřový bok s bylinkami a medem. Je sice trochu tučnější, o to více má ale luxusní šťávy a dokonalé vůně! Připravte si ho v neděli a potěšte především mužské osazenstvo stolu!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřového boku
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 1 hrst čerstvého rozmarýnu
  • 1 palice česneku
  • 1 lžíce kmínu
  • 2 lžíce medu
  • sůl
Na salát
  • 2 salátové okurky
  • sůl
  • pepř
  • ocet 8%
  • 2 lžíce cukru
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve připravte bylinky na bok. Tymián, rozmarýn a česnek nasekejte na co nejjemněji a vsypte do misky. Přidejte sůl a promíchejte. Směs vmasírujte do celého boku, snažte se co nejdůkladněji, aby všechny chutě prostoupily masem co nejlépe.

Krok 2: Bok dejte do pekáčku, pokapejte ho medem a jemně posypte kmínem a nechte chvíli odpočívat. Bok ještě podlijte trochou vody.

Krok 3: Troubu předehřejte na 180 stupňů a maso dejte péct zhruba na dvě hodiny, podle toho, jak je velký. Během pečení pustí hodně šťávy, občas jí bůček přelijte.

Krok 4: Okurky oloupejte a nastrouhejte tak, jak je máte rádi. V mističce s trochou vody smíchejte ocet, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a cukr, směs vmíchejte k okurkám, promíchejte a případně dochuťte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.