Hlavní obsah

Barevné retro nehty jsou zpět!

Foto: shutterstock.com

Červené nehty se zase vracíFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Považujte upravené nehty za nutnou součást vašeho vzhledu? A už vás přestává bavit klasická francouzská manikúra a jiné „střízlivé“ zdobení? Pak se nechte inspirovat retro stylem! A oživte svou vizáž pestrými barvami nehtů! Opět se totiž vracejí do módy!

Článek

Retro barvám, jako je třeba sytě žlutá, červená a odstíny třeba i tmavě zelené, holdují především jižanské ženy, například Italky a Španělky. Poslední dobou se ale tento trend dostává i k nám.

„Ještě před osmi roky, když jsem salon otvírala, chtěla většina zákaznic jen klasickou bílou francouzskou manikúru. Dnes by se dalo říci, že se české ženy pomalu učí experimentovat. Nebojí se malovaných nehtů, ani jednobarevných nátěrů. Hodně vzrostl zájem především o červenou. A to mi ještě před několika lety jedna modelka, která za mnou pravidelně chodí, sdělila, že červené nehty nosí jen lehké dívky,“ směje se Martina Roubíčková, majitelka kosmetického salonu a nehtového studia v Brně.

Tmavým typům barvy sluší

Především ženy, které patří mezi tmavé typy, mají hnědé nebo černé vlasy a jsou třeba i opálené, si mohou dovolit více experimentovat s barvami. Obecně jim totiž více sluší. „Je to podobné jako s oblečením. Také si více opálená žena může dovolit třeba žluté tričko a bude jí slušet. Zatímco na bledé pleti bude žlutá barva vypadat špatně. U nehtů platí velmi podobná pravidla, tmavovláskám sluší žlutá, ale i červená, zelená a bát se nemusí ani sem tam nějakého toho experimentu třeba s fialovou nebo oranžovou barvou,“ vysvětluje módní poradkyně a stylistka Martina Koliková.

Foto: shutterstock.com

Barvu laku volte podle oblečeníFoto: shutterstock.com

K blondýnkám se hodí modrá a růžová

Máte-li ale spíše světlejší pleť a třeba jste navíc i blondýna, ideální barva nehtů bude pro vás spíše v odstínech růžové a modré. Stejně jako tmavovláskám vám může dobře padnout také fialová a červená. „Červená je univerzální, ta sluší i blondýnkám. Je to totiž natolik specifická barva, že dobře vynikne a je vhodná pro téměř každou ženu. Navíc červené nehty vzbuzují v mužích touhy a působí velmi sexy. Je to taková klasika, ale stále platí, že díky červené dokážete muže snadno zaujmout,“ říká stylistka Koliková. Pokud sáhnete po již zmiňovaných modrých odstínech, nebojte se výrazné sytě modré nebo dokonce i tyrkysové.

Barva musí ladit s oděvem

Jen dejte pozor, abyste své nehtíky nepřebila třeba přehnaně výrazným oblečením. Jakmile totiž zvolíte barvu nehtů v extravagantním odstínu, měla byste uvažovat o střízlivější kombinaci oděvu. Spíše barvy bílé, černé, šedé a nebo pastelové odstíny teplých barev. „Na vaší image by vždy měla zaujmout jedna barva a jedna věc. Takže pokud zvolíte například sytě tyrkysové nehty, zapomeňte na to, že půjdete někam třeba v rudých šatech,“ vysvětluje Martina Koliková.

Nehty od profesionála

Barevné nehty si můžete pochopitelně nechat udělat v salonu jako gelové nebo akrylové. Pak ale musíte počítat s tím, že je tak snadno nesundáte a třeba tři týdny budete jejich barvě podřizovat svůj oděv. Pokud nerada setrváváte u jednoho stylu nebo jedné barvy, raději si nehty nalakujte doma sama. Zabere vám to jen několik málo minut. Měníte-li často barvu laků, postačí třeba jen jedna nebo dvě vrstvy.

Reklama

Související témata:

Načítám