Hlavní obsah

Bezlepkové zelňáky

Hodnocení:
(8)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Lidé trpící celiakií nesmí jíst nic, v čem by mohl být lepek, tedy žádné produkty z pšeničné a žitné mouky, ovsa nebo ječmene. Už vám došla inspirace? Zkuste bezlepkové zelňáky!

Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 hrst bezlepkové strouhanky
  • sádlo
Článek

Postup

Krok 1: Zelňáky jsou vlastně jen variantou oblíbených bramboráků. Dvě syrové oškrábané brambory nastrouhejte najemno, přidejte dobře vymačkané a pokrájené zelí, majoránku, prolisovaný česnek, sůl a strouhanku a vše důkladně promíchejte.

Krok 2: Na dlani z těsta vytvarujte placičku a tu vložte do rozpáleného tuku – na sádle budou křupavější – a osmažte z obou stran.

S lepkem nemá vaše tělo žádný problém, ale máte pocit, že bez něj se budete stravovat zdravěji? Zda je právě pro vás bezlepková dieta vhodná, si přečtěte v našem dalším článku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.