Hlavní obsah

Bílý svařák

Hodnocení:
(2)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Čekáte v prosinci nejednu návštěvu, ale během vánočních příprav už horko těžko hledáte čas na vaření? Vsaďte na občerstvení, které zvládnete do půl hodiny: třeba bílý svařák potěší!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks pomeranče
  • 250 ml vody
  • 4 lžíce cukru
  • 1 hrst rozinek
  • 4 svitky skořice
  • 4 hvězdičky badyánu
  • 8 hlaviček hřebíčku
  • 750 ml bílého vína
  • 50 ml mandlového likéru amaretto
Článek

Krok 1: Pomeranč pořádně odrhněte v horké vodě a okrájejte z něj kůru tak, aby na ní bylo co nejméně bílé části, protože s ní by víno zbytečně zhořklo.

Krok 2: Z dužniny pak vymačkejte šťávu a přiveďte k varu spolu s vodou, oloupanou kůrou, cukrem, rozinkami (nemusí být, ale dodají vínu na sladkosti), skořicí, badyánem a hřebíčkem.

Krok 3: Vařte asi 15 minut, poté přilijte víno a zahřejte jen těsně pod bod varu, aby se vám nevyvařil alkohol. Vmíchejte amaretto a podávejte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama