Hlavní obsah

Bio triky pro krásnou pleť

Foto: shutterstock.com

Vaše pleť potřebuje po zimě ozdravnou kúruFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima je konečně pryč, ale co naše pleť? Ta je unavená, bez života a energie.  Dopřejte jí proto ozdravnou kúru, po které zkrásní a připraví se na léto. Výbornými pomocníky jsou produkty řady bio. Budete nadšené z toho, jak zatočí s nečistotami a probudí unavené káčátko v nádhernou vílu.

Článek

Zdravé políbení přírodou, to je biokosmetika trend současnosti z oblasti krásy. Proč ji vyzkoušet? Odpověď je jednoduchá: Po zimních měsících je pleť už dost unavená na to, aby musela snášet aplikace přípravků s chemickými látkami, které jí neprospívají. Jejím výběrem máte jistotu, že nebudete pokožku zbytečně trápit a zatěžovat (nepřízeň počasí, nedostatek vitaminů a mnohdy i zanedbaný pitný režim se o to postaral až dost). Neobsahuje totiž umělá barviva a další škodlivé látky, ba naopak mají v sobě ingredience pěsticí, s terapeutickým účinkem.

1. krok s výrobkem roku

Prvním krokem ke kráse je peeling neboli odstranění odumřelých buněk pleti. Prestižní britská organizace Soil Association rozhodla, že tím nejlepším z kategorie bio výrobků pro péči o tělo, je pro rok 2009 bio kokosový peeling se třtinovým cukrem od společnosti Essential Care (200 g za 886 korun), který díky cukrovým krystalkům a AHA kyselinám šetrně, ale přitom účinně, pokožku obrousí, a následně jí dodá vlhkost a živiny za pomoci bambuckého a kakaového másla. Panenský, za studena lisovaný kokosový olej ji maximálně provoní, takže i vaše smysly si přijdou na své.

2. krok s bio čisticí pěnou

Ta je zahrnutá do nabídky společnosti Profimed (150 ml za 605 Kč). Pleť vyčistí a aktivuje její obranné mechanismy tak, aby byla chráněná proti vlivům prostředí od smogu po UV záření. Toužíte-li tedy po projasněné pleti, vyzkoušejte ji.

Foto: archiv firem

Bio kosmetika nezatěžuje pokožkuFoto: archiv firem

3. krok s exkluzivní maskou

Maximum minerálních látek? V zeleném jílu! Pro konečnou detoxikaci pleti je vhodné použít masku s obsahem zeleného jílu, minerálu získaného z rozkladu živce ve velkých hloubkách. Jeho účinek je pověstný. Zjemňuje a omlazuje pleť, odstraňuje nečistoty usazené pod kůží, zmatňuje a příznivě působí na problematickou pokožku se sklonem k akné. Má mineralizující a hojivé účinky. Jedná se o 100% přírodní produkt bez přísad „navíc“. Kelímek tohoto zázraku se doma neztratí, neboť ho využijete i jako zábal na vlasy, při bolestech kloubů či překyselení žaludku. (Dr. Popov, 280 g za 218 Kč.) Čisticí masky s obsahem zeleného jílu obecně stahují póry (např. Peggy Sage Paris, 50 ml, 336 korun).

Náš tip!

Zkuste bio kosmetikou od firmy Saloos Naturcosmetic, která má jednu z nejširších nabídek olejů i v bio kvalitě. Tím, že jsou lisované za studena, obsahují velké množství bioaktivních látek. Za 300 korun budete mít jistotu, že své pleti dopřáváte to nejlepší.

Reklama

Související témata:

Načítám