Hlavní obsah

Blanka v akci: Z parku si udělala posilovnu!

Foto: Lukáš Nikel

Makej, Blanko, makej! povzbuzují Denisa Rosolová a Zuzana HejnováFoto: Lukáš Nikel

Reklama

V parku můžete dělat spoustu věcí… Ale jít si tam zacvičit namísto do posilovny? Jde to! My vás o tom přesvědčíme. Trénovat vás tenktokrát budou naše dvě nejlepší atletky, které navíc uvidíte i na olympiádě: Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová. Nebojte se a pojďte se mnou do toho!

Článek

Ještě než si pustíte video, už teď vám můžu dopředu prozradit, že všechny cviky v něm fungují. Cítím svaly celého těla! A přitom jsem nemusela zaplatit za vstup do fitcentra ani zvedat činky nebo se snažit na posilovacím stroji. „Stačí vlastní tělo,“ prozradily mi běžkyně Denisa se Zuzanou. Na soukromý trénink s nimi, a navíc venku v parku jsem se hodně těšila. Kdo jiný by měl vědět, jak zamakat na svém těle než úspěšné české reprezentantky? Podívejte se zde.

Šestadvacetiletá Denisa Rosolová je halová mistryně Evropy v běhu na 400 metrů a stejně stará Zuzana Hejnová je českou rekordmankou v běhu na 400 metrů překážek. Proto se rozcvičujeme klusem a po protažení celého těla i běžeckou abecedou. „To pomáhá v tom, abys zpevnila svaly v dynamickém rytmu,“ říká mi Zuzana. Dělám všechno, co mi řeknou. A vážně mě to baví!

Na řadu pak přichází 9 komplexních cviků. Jaké to jsou? „Stačí si vzpomenout na to, co jsme dělali při tělocviku – dřepy, kliky, žabáky,“ doplňuje Denisa. Pro účinek je podle nich potřeba zvládnout 3 série po 8–12 opakováních, a ještě lépe do toho zařadit i klusání.

Tip redakce:Pokud nemáte chuť na posilování a raději byste se při běhu pobavili, můžete zkusit Parkour či free running, které jsme pro vás také natočili na video. Jste-li naopak zastáncem klidnější formy cvičení, přesto velmi účinné, vypravte se na závěsné cvičení, zvané redcord. Funguje i jako rehabilitace!

Takže, už máte na nohou tenisky? Právě totiž vybíháme!

Reklama

Načítám