Hlavní obsah

Blanka v akci: Objevila cvičení vhodné i pro boubelky!

Foto: Lukáš Nikel

Blanka tentokrát vyzkoušela cvičení, při kterém visela ve vzduchu!Foto: Lukáš Nikel

Reklama

Cvičit ve vzduchu? Proč ne? Zvlášť když vás to zbaví bolestí zad a dostane do super kondice! A že jste boubelatý typ!? Žádný problém! Systém lan a popruhů vás navede k tomu, abyste každý cvik prováděli (i bez zkušeností) i napoprvé hned správně. Proto je redcord taková pecka!

Článek

Představte si, že visíte na několika lanech kousek nad zemí a snažíte se pohnout na jednu stranu – marně. Pomoci vám musí všechny svaly, o nichž jste doposud ani nevěděli. Podobně jako když uklouznete a nechcete spadnout. „Celé cvičení, které má původ v rehabilitaci, je postaveno na systému lan a popruhů,“ vysvětluje Eva Novotná, která ho u nás vyučuje.

„Díky odlehčení ve snížené gravitaci pak zvládnete cviky, které by vám na zemi nešly,“ doplňuje lektorka z pražského centra Rekondice. Skvělé na tomhle cvičení podle mne je hlavně to, že můžete být úplný začátečník, po zdravotních potížích i obézní – a přesto ho zvládnete! Posuďte sami v našem videu.

Závěsný systém vás vždycky totiž navede do správné pozice tak, abyste nic nepřetěžovali, a tím tělu ubližovali. Naopak zatížíte všechny svaly, které je potřeba, takže se třeba po pěti lekcích už dočkáte prvních účinků: lepší kondice, síly, stabilizace kloubů. Hodinová lekce vás v malé skupince, kde se vám lektorka plně věnuje, vyjde na 190 až 220 korun.

Dávám závěsnému cvičení velký palec nahoru! Nebudete se při něm sice tolik bavit, jako třeba při street dancenebo spiderap, ale rozhodně skvěle posílíte svoje tělo!

Reklama

Načítám