Hlavní obsah

Blesková očisťující dieta

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Stačí shodit dvě kila a cítíte se lípFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete během tří dnů zhubnout dvě kila a navíc své tělo očistit od toxinů a tuků? Pak se dnes začtěte a hned zítra začněte. Čím dříve, tím pro vaše tělo lépe!

Článek

Očistěte si na podzim tělo, zbavte se zbytečných tukových zásob a se zdravým jídlem si zlepšete náladu. Uvidíte, že se hned budete cítit fit. I podzimní chmurné dny vám najednou přijdou růžovější...

1. den - očista žaludku a střev

Redukční kúru zahájíme tekutinami - v průběhu dne je třeba, abyste popíjeli syrovátku, bylinkový čaj a vodu - vyplavíte tím z těla toxiny. RánoGrapefruit rozdělte na měsíčky a rozmixujte je. Přidejte banán a lžíci jemných ovesných vloček s podmáslím. Banánovo-grapefruitový koktejl nalijte do sklenice. V poledne Polévka s kousky papriky 3 rajčata nakrájejte na kostky, cibuli jemně nasekejte. Trochu kerblíku najemno pokrájejte. Rozpalte lžíci olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte rajčata, kerblík a zeleninový vývar. Několik minut povařte. V osolené vodě uvařte trochu rýže. Kostičky ze 2 barevných pokrájených paprik chvíli blanšírujte v horké vodě. Vývar sceďte, osolte a opepřete. Nakonec ještě jednou ohřejte, přidejte kostičky papriky a rýži. Ozdobte lístky kerblíku. Večer Rozpulte celozrnnou bulku a potřete ji bylinkovým tvarohem. Ten si umíchejte sami - tvaroh, bylinky, mořská sůl. Obložte plátky rajčat. Servírujte se sklenicí zeleninové šťávy.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zelenina nastartuje detoxikační procesFoto: samphoto.cz/jiunlimited

2. den - detoxikace organismu

Dnes vám zelenina a ovoce nastartují detoxikační procesy v těle. Při šetrné přípravě zůstanou vitaminy zachovány. Ráno Pestrý ovocný talíř z kousků jablka, manga, kiwi a ananasu. K tomu asi dvě lžíce tvarohu bez tuku. Mezi jednotlivými jídly pijte hodně vody a neslazených čajů. V poledneKuřecí směs s mrkví 1 cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev, 40 g tuřínu, 40 g bílého zelí a 40 g celeru na nudličky. Brokolici rozdělte na růžičky. Rozpalte olej a osmahněte na něm 80 g kuřecích filetů. Okořeňte chilli papričkami a pepřem. Přidejte cibuli a nechte zesklovatět. Na pánev dejte zeleninu a nechte ji podusit. Zalijte zeleninovým vývarem a 8 minut vařte. Kuřecí steaky vyndejte a nechte vychladit. Polévku osolte a ochuťte citronovou šťávou. Maso pokrájejte na menší kousky a dejte znovu do polévky. Večer Nastrouhejte 1 celé jablko, mrkev a malý kousek celeru. Smíchejte jednu lžičku řepkového oleje, lžičku octa a 50 ml vývaru, opepřete. Vše dohromady promíchejte. K jablečno-celerovému salátu přikusujte čtyři krajíčky menší bagety.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyhrajte nad svou váhou i nad škodlivými látkamiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

3. den - odplavení tukových zásob

Svaly, které odbourávají tukové zásoby, jsou tvořeny bílkovinami. Proto budeme podávat jídla bohatá především právě na bílkoviny, jako třeba maso a sýr. Ráno250 g přírodního jogurtu smíchejte se 2 lžícemi rozmražených lesních plodů, mírně oslaďte (nejlépe medem). Jogurt s lesními plody přelijte do misky. Přikusujte 2 kousky sucharů potřených tvarohem a medem. K jídlu si dejte čaj s mlékem. V poledne Široké nudle s mini řízečky Smíchejte 2 lžíce citronové šťávy a lžičku olivového oleje. Přidejte sůl, pepř. 100 g vepřových řízků rozdělte na třetiny, maso přelijte citronovou marinádou a na hodinu uložte do lednice. Uvařte 60 g širokých nudlí. Vyjměte řízky z marinády a nechte okapat. Na pánvi rozpalte lžičku oleje. Maso na oleji osmahněte zhruba 4 minuty. Poté ho vyndejte a uložte do tepla. Marinádu a vývar nalijte do pánve, nechte trochu povařit a okořeňte. Dva svazečky bazalky nakrájejte na nudličky. Nudle slijte. Servírujte ozdobené bazalkou. Večer Nadrobno nasekejte 1 pórek a petrželku. Půlku papriky nakrájejte na kostičky. Vše smíchejte se 150 g sýra cottage, dochuťte. Jako přílohu si dejte celozrnný chléb.

Tak, milé dámy, jak se cítíte?

Související témata:

Načítám