Hlavní obsah

Představte si, že přijdete domů a v kuchyni na vás čeká mísa čerstvě usmažených pocukrovaných koblížků. Že to u vás nehrozí? Ani když slíbíme, že kuchaři nezaberou víc než 20 minut?

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 125 g ricotty
    7
  • 90 g cukru krupice
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 3 lžíce rumu
  • 220 g hladké mouky
    1
  • 8 g prášku do pečiva
    1
  • 1 trochu soli
Smažení a posypání
  • 2 dl oleje
  • 1 hrnek cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Tvaroh prošlehejte s cukrem, přidejte vejce, nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče, rum, špetku soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujte hladké těsto, přendejte ho do cukrářského sáčku a ustřihněte špičku, aby vznikl asi 2 cm průměr.

Foto: Eva Malúšová

Ke tvarohu s cukrem přidejte vejce, citrusovou kůru a rum. Spolu s moukou, špetkou soli a kypřicím práškem pak vypracujte hladké těstoFoto: Eva Malúšová

02.

Do pořádné vrstvy rozehřátého oleje (koblížky by v něm měly plavat) pak vytlačte vždy asi 3 cm těsta a nůžkami ho odstřihněte. Krátce z obou stran smažte a zlatavé koblížky nechte okapat na papírové utěrce. Pocukrujte a podávejte se svojí oblíbenou marmeládou.

Foto: Eva Malúšová

A pak už jen jednoduše odstřihovat kousky těsta přímo do rozehřátého olejeFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Související témata:

Načítám