Hlavní obsah

Blíží se jaro! Zregenerujte se!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sluneční paprsky odbourávají depresiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Je všeobecně známé, že ke konci zimy je naše tělo zdevastované, bez kondice. Býváme nemocní a vyčerpaní. Všechny tyhle patálie jsou logické. Na vině je nedostatek slunce, světla a pohybu na čerstvém vzduchu. Dobijte si s námi „baterky"!

Článek

Nejlepší je sluníčko!

Zimní měsíce postrádají dostatek slunce a světla. Pro náš organismus jsou ale živou vodou. Proto, obzvlášť pokud je za námi dlouhá zima a jaro stále v nedohlednu, naše tělo mele z posledních sil. Pudem sebezáchovy do sebe většinou jen ládujeme stále více jídla. Navíc záhadně volíme ta méně zdravá. Míváme špatnou pleť, jsme mnohem více náchylní k nemocem a kam se zatraceně poděla ta dobrá nálada? Spousta z nás trpí depresemi, někteří jsou dokonce zralí i na návštěvu psychologa. Vzhledem k počasí nám chybí i dostatek přirozeného pohybu.

Rada: Buďte ve střehu a jakmile vyleze sluníčko, byť i na malou chvíli, využijte toho a hurá ven! Posuňte si třeba čas oběda, nebo si zkuste najít vhodnou záminku na vyřízení pracovní záležitosti. Každá chvilka na slunci se počítá.

Upravte si jídelníček

Řekněte si stop! A začněte si své tělo i duši hýčkat. Jako první se pusťte do úpravy svého jídelníčku. Je nutné, aby vaše tělo dostalo přísun vitaminů. Jezte hodně ovoce a zeleniny, vynechte uzeniny, sladké pečivo, smažená jídla a omezte přísun masa. To, že se v tomto období drží půst, není náhoda. Příroda nás k pročištění těla přímo vybízí. Během zimy totiž u některých jedinců nefunguje metabolismus na sto procent. Náš organismus neodbourává všechny volné radikály.

Rada: Zkuste si udělat čas a připravte si každý den zeleninový salát. Stačí i malý - rajčata, papriku a okurku nakrájejte, okořeňte oblíbeným kořením a zalijte olivovým olejem. Uvidíte, že po pár dnech vaše tělo pookřeje.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vaše pokožka potřebuje tekutinyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Pokožka volá o pomoc

Intenzivně se věnujte své pleti, a to nejen na obličeji, ale po celém těle. Ošetřujte ji denně výživným krémem, neboť po zimě bývá extrémně vysušená a chybí jí vitaminy. Nezapomínejte na pitný režim - pijte alespoň 2 litry tekutin denně. V případě, že je vaše pokožka v katastrofálním stavu, tzn., že na obličeji máte vyrážku, akné a po těle ekzémy - zajděte ke kožní lékařce a poraďte se o vhodné péči přímo s ní.

Rada: Dvakrát týdně si dopřejte chvilku jen pro sebe, vychutnejte si pěnovou koupel, udělejte si pleťovou masku. Zajděte si do kosmetického salonu na manikúru a pedikúru - tělo se zklidní a spolu s ním i vy.

Tělo v pohybu

Každý den si dopřejte 30 minut aktivního pohybu. Pokud vám to počasí nedovolí, zacvičte si doma, ale nejlepší variantou jsou procházky na čerstvém vzduchu. Je jasné, že tím ideálním balzámem pro vaše tělo bude dovolená u moře, ale to je ještě daleko. Co tedy nyní? Pokud máte chalupu či možnost jet na hory, zkuste vyšetřit pár dní a vyrazit do přírody. Změníte obrázky před očima a vaše dušička pookřeje.

Rada: Každý den si zajděte alespoň na malou procházku. Zajděte si zacvičit nebo zatancovat. O víkendu si s rodinou naplánujte výlet mimo město. Zkrátka co nejvíc se hýbejte. Vaše tělo je po zimě rozlámané a pohyb rozhodně potřebuje.

Milé dámy, přejeme vám, ať vás naše tipy rozzáří a jaro přivítáte příjemně opečované a krásné.

Reklama

Související témata:

Načítám