Hlavní obsah

Boříme tabu: Vystačíte si v posteli bez pomůcek? Chyba!

Foto: thinkstock

Někdo si hraje s erotickými pomůckami, jiný věří tomu, že je nepotřebuje. Hlavně že jsou všichni spokojeni :-)Foto: thinkstock

Reklama

Erotické pomůcky potřebuje každý! Nepatříte k jejich příznivcům? „Vystačíte“ si s partnerem sami? To je jenom dočasné! Některý z těchto důvodů vás přesvědčí o jejich pořízení!

Článek

„Erotické pomůcky? Nepoužíváme je,“ říká čtenářka Majka. Máte to taky tak? V desátém díle seriálu Boříme tabu vám dokážeme, že děláte chybu!

Hračky nechceme! Důvod?

„Tento postoj se opakovaně objevuje u velkého procenta osob, převážně žen," říká Milan XD, recenzent erotických pomůcek. „Snad nejčastěji nezkušení lidé ohrnují nos nad lubrikačními gely a přesvědčují nás, že nic podobného nepotřebují, neboť jim vše funguje tak, jak má,“ svěřuje se Lucie Petříčková z prodejny www.sexshop.cz. Ptáte se tedy i vy, proč byste měli hračky a mazadla pro dospělé používat?

„Odpověď zní ,Proč ne?'“ říká Tracey Cox, britský sex guru v sukni. „Vždyť se používají přes dva a půl tisíce let a pořád jsou v kurzu."

Proč jsou hračky zdravé, zábavné a přínosné?

  • Díky nim můžete poznávat a ovládat svou sexualitu.
  • Nefalické vibrátory partnerům tolik nevadí a zároveň velmi pomáhají při styku.
  • Vibrátor dokáže navodit rychlou erekci nebo ji udržet – pro opakovaný sex.
  • Pravidelné experimenty s novými pomůckami účelně odbourávají stereotypy.
  • Sexuální hračky jsou užitečné při přechodu, andropauze, orgasmických dysfunkcích, nebo dokonce při obyčejném stresu.
  • Zkvalitnění sexu přináší i spokojenější život obecně.
  • Jen děti odmítají pochutiny, které ještě neochutnaly.
  • Vibrátor muže nenahradí. Není třeba se tedy obávat izolace od společnosti.
  • Mnohé ženy zalitovaly, že se k pomůckám uchýlily příliš pozdě.
  • Odpor k určitým materiálům či tvarům lze odbourat moderními typy pomůcek.
Foto: isifa

Žádná pomůcka muže nenahradí, ale může vás prostě bavitFoto: isifa

Vibrátor jako lék

Právě současné, moderní sexuální pomůcky nejsou jen pouhé hračky. „Obyčejný vibrátor je pro ženu, která má potíže s vyvrcholením, takřka životně důležitým nástrojem. Řada pomůcek zlepšuje ovládání svalů poševní stěny,“ dál uvádí Tracey Cox. A pozitiva pějí i další světově známí odborníci.

„O užitečnosti hraček pro dospělé není pochyb. Mohou zvýšit ženskou sexuální odezvu tak, aby byla na stejné úrovni jako ta mužská. Jinými slovy to znamená, že pomůcka pomáhá zkrátit dobu předehry, ale zároveň dělá milování ještě více uspokojující,“ vysvětluje Laura Berman, sexuoložka z Chicaga, na svých stránkách. Podle ní pravidelná stimulace klína hračkou pomáhá podporovat zdravý tok krve do pohlavních orgánů a to také udržuje tělo v kontaktu s vlastními sexuálními fantaziemi a tužbami.

Nejčastější první zkušenost? Spoutání!

Takže už konečně přemýšlíte, že otevřete dveře novým zážitkům? Nevíte, čím začít? „Partneři nejčastěji realizují fantazie o poutech. A 27 procent mužů i 26 procent žen si tento sen již splnilo,“ navádí Tracey Cox k činům. Od pout už je jen krůček k dalším vychytávkám. Tak co, podlehnete všem těmto pozitivním argumentům? Nebo snad chcete znát i negativa erotických pomůcek? Žádná nejsou…

A co vy? Používáte erotické pomůcky, nebo ne?

Reklama

Načítám