Hlavní obsah

Boty na jaro! Co se bude nosit?

Foto: shutterstock.com

Boty dokážou podtrhnout vaši osobnostFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bota! Není důležitějšího módního doplňku! A tak přestože v ulicích kraluje paní Zima a natahujeme na nožky jen kozačky, my už hledíme dopředu. Přinášíme vám totiž horké novinky, které se budou nosit v nadcházející sezoně, jaro-léto 2010. A jsou to luxusní kousky, konečně posuďte samy!

Článek

Gejzír tvarů

Trendy bot excelují v rozmanitosti tvarů. Svým ztvárněním upoutávají hlavně jarní a letní kozačky s otevřenou špičkou i patou. Páskové sandály obtáčejí nohy až do poloviny lýtek. Ještě ve větší míře, než tomu bylo v minulé sezoně, se dostávají do popředí sportovní boty na vyšších podešvích (sloučení sportovního a městského stylu). Prim hrají i tzv. nazouváky – uzavřená špička, volná pata. Jednoznačně u jednotlivých typů převažuje kulatá špička, která je milosrdná k prstům a nedeformuje je.

Náš tip: Neslevujte z kvalitních materiálů a zpracování.

Neodolatelná škála barev

Jarní a letní kolekce hýří sytými barvami růžové, tyrkysové, fialové, žluté a modré, evokuje louku rozkvetlých květů. I když jste zastánkyně černých botiček, tentokrát byste měly náporu barev ustoupit a doladit si model v barevném souznění. Zvláštností nejsou ani  dvoubarevné nebo patchworkové vzory. Určitě uvíznete v síti barev a botky „colorky“ přiřadíte ke své černé linii.

Náš tip: Pořiďte si šálu, šátek v odstínu bot, zabodujete.

Foto: shutterstock.com

Boty barevně slaďte s kabelkouFoto: shutterstock.com

Na jak vysoké noze budete

Dá se říct, že na takové, jaké se odvážíte. Z velké části převládají boty na nízké platformě. U vyšších podpatků zase ty masivnější, na jehlové narazíte jen ve společnosti. Podle odborníků jsou nejzdravější podpatky kolem pěti centimetrů a deseticentimetrové jsou zase nejvíc sexy.

Náš tip: Nejste si jistá, jak vysoké podpatky ke své noze a postavě zvolit, bezpečně vám na to odpoví podiatr (specialista na nohy).

Zdobení dominuje a překvapuje

Komu se nelíbí přezky, bude je muset akceptovat i tuto sezonu, protože zdobí boty ještě ve větší míře, stejně jako cvočky, různé kožené aplikace, výšivky a zipy. Zajímavým prvkem je shrnutá kůže v jakémkoliv místě boty a propracované detaily nebo neobvyklé prostřihy.

Náš tip: Než se necháte zlákat zajímavými prostřihy na botách, zkuste se s nimi aspoň dvakrát projít pro prodejně. Zjistíte, zda jsou skutečně k chození.

Nezapomeňte si k obuvi pořídit velkou kabelu stejného odstínu nebo naopak v barevném kontrastu.

Tak, milé dámy, už se těšíte?

Reklama

Související témata:

Načítám