Hlavní obsah

Božská dovolená pod Olympem

Reklama

Máte řecké ostrovy procestované křížem krážem? Zkuste dovolenou na pevnině. Svoji náruč vám otevírají hned dvě prázdninová letoviska. Podívejte se, co vše můžou Chalkidiki a Olympská riviéra nabídnout.

Článek

Pět set kilometrů dlouhé pobřeží obou destinací je omýváno průzračnými vodami Egejského moře. Sluníte se na perfektně upravených písečných plážích. Místní krajina tradičních řeckých vesniček je poseta zelenými vinicemi, olivovými a piniovými háji. To vše střeží bájný Olymp, místo, kde se odehrávaly mytické dějiny. Větší kouzlo už si snad na dovolené nemůžete ani přát.

Dovolená na třech prstech

Už při pohledu na mapu zaujme Chalkidiki svým zvláštním tvarem. Do vln Egejského moře totiž vybíhají jakési prsty v podobě tří poloostrovních výběžků Kassandra, Sithonia a Athos. Mýty vyprávějí o hrotech bájného trojzubce, zbrani boha moří Poseidona. O jeho přítomnosti není pochyb, moře v těchto místech je křišťálově čisté.

Vydejte se po stopách řeckých bohů

Nejpopulárnějším letoviskem je Kassandra, které nabízí moderní střediska s mnoha možnostmi zábavy či ničím nerušené posezení v příjemných tavernách. Vyhlášená čistota místních pláží byla oceněna i Modrou vlajkou Evropské unie. Tento nejzápadnější prst je také ideálním místem pro rodinnou dovolenou, je zde k dispozici ubytování v hotelu s dětským klubem s animačními programy v českém jazyce. Děti si kromě poznávání historie v Soluni můžou užít i mnoho legrace v jednom z největších aquaparků Evropy, který je od města vzdálený pár kilometrů.

Průzračné moře a perfektně upravené písečné pláže

Po stopách řeckých bohů

Bohové moc dobře věděli, proč si pro svůj domov vybrali zrovna toto místo. Slunné počasí bez přeháněk snad po celé léto, krásné písečné pláže, tajné romantické zátoky a nespočet antických památek. Tak by se dala jednou větou shrnout dovolená na Olympské riviéře. K tomu ještě přidejme výbornou strategickou polohu na podnikání výletů třeba do klášterů Meteora, do Dionu nebo již zmíněné Soluně.

Olympskou riviéru dělí od Chalkidiki zhruba 60 kilometrů a nejžádanějším letoviskem je Leptokaria. Toto zázračné místo je častým cílem astmatiků a alergiků, zdejší klima je totiž pro ozdravné pobyty jako stvořené. Děti ocení místní lunapark nebo možnost stát se bájným řeckým námořníkem během dobrodružné plavby okolo blízkých ostrovů.

Chalkidiki i Olympská riviéra se řadí mezi ověřené a bezpečné destinace, které letos budou turisté z celého světa brát útokem. Pokud už víte, že chcete právě sem, rozhodně neváhejte a rezervujte si místo v hotelu co nejdříve.

Reklama

Související témata:

Načítám