Hlavní obsah
3,4
(7)
Foto: Archiv čtenářky

Foto: Archiv čtenářky

Milujete brusinky? Upečte si s nimi i lahodný chlebíček!

35 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 250 g rostlinného tuku
  • 1,75 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku polotučného mléka
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 5 lžic pomerančové šťávy
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2 ks vejce
  • 150 g sušených brusinek
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 1 lžíce másla
Glazura
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuk rozmixujte dohladka s krystalovým cukrem. Mezitím si připravte pomerančovou kůru a vymačkejte šťávu z pomeranče. Do rozmixovaného tuku postupně přidávejte vejce. Poté přidávejte směs mouky, kterou střídejte po dávkách s mlékem, pomerančovou šťávou a kůrou (pěkně na střídačku). Až bude směs krásně hladká, přidejte přibližně tři čtvrtě připravených brusinek a ještě nechte chvíli šlehat.

02.

Do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy (já používám formu na biskupský chlebíček) nalejte těsto a pečte přibližně hodinu, dokud nebude špejle po vyndání suchá. Poté nechte zcela vychladnout. Nakonec si připravte pomerančovou glazuru. Moučkový cukr smíchejte s trochou šťávy, dokud se vám neudělá krásná glazura (šťávu přidávejte dle potřeby). Tu nalejte na bochníček a posypte zbytkem brusinek.

Vyzkoušejte i náš sladký chlebíček s oříšky.

Reklama

Související témata:

Načítám