Hlavní obsah

Kartářky lžou! Osud nikdo nezmění

Foto: shutterstock.com

Je náš osud předem daný?Foto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Věříte kartářkám? Zuzana sice ne, ale jednou měla možnost se podobného sezení zúčastnit. Jak to v ponuré chaloupce v zapadlé vesničce nakonec dopadlo, se dozvíte z našeho příběhu. Pokud máte jakékoli zkušenosti s kartářkami, nebojte se nám je napsat na info@prozeny.cz. Máte možnost odnést si 500 korun.

Článek

Zkusím také něco přihodit na téma „kartářky“. Nejsem zrovna z těch, kdo by věřil na výklad z karet, věštbu z koule nebo jiné praktiky. Já osobně jsem nikdy u kartářky nebyla. Ale jednou jsem se nechala zlákat a doprovodila jsem svoji neteř a sestru ke kartářce.

Přijely jsme do malinkaté, ale o to krásnější a romantické vesničky. Našly jsme domeček, který už tak krásný nebyl, spíše to vypadalo jako chaloupka na kuřích nožkách, jen bez těch nožiček. No vůbec jsem nebyla ve své kůži. Zaklepaly jsme a přišla nám otevřít žena „o berličce hnáty křivé, hlas vichřice podoba“. Já jsem vstoupila jen do předsíně, protože dál už mě nedostaly.

Sestra s neteří vešly dovnitř a já na ně čekala. Všude okolo mě bylo šero a já se jen v duchu modlila, aby už přišly a mohly jsme odtud odejít.

A hle, najednou jsem se už vůbec necítila nepříjemně, naopak mnou procházelo příjemné teplo. Zklidnila mě ta krásná jemná vůně, která se linula z místnosti, ve které se věštilo. Nevím, čím to bylo, snad tou vůní, protože jsem nebyla ani trošku nervózní, naopak jsem byla v naprosté pohodě.

Musím říci, že moje neteř navštěvuje kartářku pravidelně a nedá na ni dopustit. Sestra je vdova a neměla to po smrti svého muže vůbec jednoduché, tři malé děti, dům, který potřeboval opravu atd. A neteř, když se vdala, tak ani ona neměla na růžích ustláno. Proto se chtěly dozvědět, zda se to v budoucnu změní a ony budou mít více štěstí. Nepřály si vědět, jestli budou bohaté, ale jen zda budou šťastné. A představte si, že ta kartářka jim opravdu předpověděla, že zatím ještě musí vydržet a být silné, ale brzy se vše otočí k lepšímu. No nevím, co si o tom mám myslet, ale těm dvěma jsem nic nevyvracela.

Já sama nechci vědět nic, co mě čeká v budoucnosti. Osud je daný a co se má stát, se stane, to prostě nikdo nezmění. Tím samozřejmě nechci nikomu radit, aby neposlouchal rady od nikoho nebo aby nechodil ke kartářce. Je to jen věc každého. Ostatně ruku na srdce, kdo z nás by nechtěl slyšet, že bude šťastný, zdravý a bohatý?

Všem přeji v životě hodně zdraví, protože je vzácné, štěstí, protože je krásné,  a lásku, které je tak málo.

Jakou máte zkušenost s kartářkami vy? Předpověděly vám také štěstí nebo něco, co se nakonec stalo nebo nestalo? Pojďte nám to povyprávět na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám