Hlavní obsah

Bundy, kabáty, ale i koberce s klidem vyperete online

Foto: cleany s.r.o.

Některé skvrny přenechejte profesionálům z čistírny Foto: cleany s.r.o.

Nehody si nevybírají, a když vám po takové nehodě zůstane na oblečení nebo na koberci skvrna, není to konec světa. Některých skvrn se můžete zbavit sami doma, jiné už přenechejte profesionálům z čistírny.

Článek

Nejčastější skvrny na oděvu nebo koberci bývají způsobeny nápoji nebo jídlem. Každá z těchto skvrn si žádá jiný postup čištění, stejně tak i látky vyžadují speciální zacházení. Často vyžadují větší buben pračky, nebo je potřeba je čistit chemicky, což je doménou čistíren a prádelen oděvů.

Praní v ruce

Když usoudíte, že na čistírnu je brzy a chcete odstranit nečistoty svépomocí, vyzkoušejte rady našich prababiček.

Jak odstranit skvrny od červeného vína?

Skvrny od červeného vína nejlépe odstraníte solí. Sůl nasypte přímo na skvrnu a nechte do ní víno nasát. Místo soli můžete použít i sodu.

Jak si poradit s mastnou skvrnou?

Když se vám na košili objeví mastná skvrna, nezoufejte. Postačí kapka prostředku na nádobí. Skvrnu jemně promněte nebo použijte jemný zubní kartáček.

Jak vyčistit skvrnu od psí moči?

Počůraný koberec, pohovku či matraci čas od času objeví každý páníček. Aby bylo čištění úspěšné, musíte si pospíšit, čím dříve se do něj pustíte, tím lepší bude výsledek. Nejdříve místo vysušte, poté skvrnu potřete kyselinou citronovou nebo šťávou z citronu. Nakonec vše vyperte v pracím prostředku.

Máte špinavou košili nebo koberec? Cleany.cz to vyřeší za vásVideo: cleany s.r.o.

Spolehněte se na čistírnu

Kožené bundy, kabáty či lyžařské kalhoty se často vyrábí z materiálů, které potřebují speciální péči a domácí čištění jim spíše uškodí. Pokud chcete zimnímu oblečení dopřát tu správnou péči, pošlete je do čistírny. Domů se vám vrátí oblečení, které můžete rovnou obléknout na zimní procházku nebo na sjezdovku.

Do čistírny nemusíte vůbec chodit, díky online prádelně a čistírně Cleany.cz můžete oblečení poslat do čistírny online a mít ho už do 24 hodin zpět. Můžete si být jistí, že o vaše kousky bude dobře postaráno, Cleany.cz totiž spolupracuje jen s eco čistírnami, které jsou členy Asociace čistíren a prádelen (APAČ). Vedle oděvů můžete takto čistit i bytový textil, koberce, kožešiny, ale i motorkářské bundy a kalhoty.

Stačí na webu vyplnit formulář, kde vyberete, co potřebujete vyprat. Oblečení předáte kurýrovi a počkáte, až vám ho zase přiveze zpět čisté a vyžehlené. Už při vyplňování formuláře vidíte, kolik za čištění zaplatíte. Když se navíc zaregistrujete v Cleany Clubu, získáte 100 Kč na první praní a k tomu pravidelnou porci tipů o praní a čištění. Místo běhání do čistírny si můžete užívat volný čas.

Foto: cleany s.r.o.

Na webu jednoduše vyplníte, co chcete vyčistitFoto: cleany s.r.o.

Reklama

Načítám