Hlavní obsah

Bundy: Víme, do jakých investovat!

Foto: Ann Christine

Zimu bez bundy nelze přežítFoto: Ann Christine

Reklama

V zimě je hlavní součástí vašeho oblečení a tvoří bariéru mezi zdravím a nachlazením. Bundy a bundičky nosí velká většina z vás a hledání té pravé a konečná koupě je jedním z těch důležitějších módních rozhodnutí v roce. Proto jsme se rozhodli ukázat vám ty, které rozhodně stojí za to.

Článek

Ačkoli mnoho z vás preferuje spíše kabáty, bundy se těší stále velké oblibě. Jsou totiž často o něco teplejší, a právě to je hlavní důvod, proč je tak rády nosíte. Letošní sezonu již ale nejde o pouhé pohodlí! Návrháři se totiž na bundy během přehlídek zaměřili, a tak můžete obdivovat (nebo typicky česky pohrdlivě odsuzovat) mnoho krásných kousků, které si svou originalitou často nezadají s extravagantními šaty a svou jednoduchou elegancí i s mnohými kabáty.

A které že to jsou vlastně v módě? Budeme-li se bavit o lehkých bundičkách, které si však do května už mockrát neškrtnou, jednoznačně vedou kožené (více o koženém trendu zde: Kůže nejen pro drsňačky. Jak ji na podzim nosit?). Pokud tedy nastane ještě pár teplých a slunečných dnů, rozhodně tu svou ještě vytáhněte. Mezi typicky zimními vedou modely s kožešinovými aplikacemi, prošívané s lesklým jakoby pogumovaným vzhledem a delší parky v pánském až vojenském stylu. Skutečně originální kousky představila návrhářka Barbara Bui a velký boom zažívají i bundy à la bomber – objemné typy jednoduchého střihu se zapínáním na zip – k vidění byly například na přehlídce Givenchy. Co se týče délky – v módě jsou krátké, ale i dlouhé typy, takže se nemusíte bát: rozhodnutí, zda být in, nebo být v teple vás letos nečeká!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Alexander Wang, AltuzarraFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Barbara BuiFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Givenchy, Moschino Chep and ChicFoto: archiv firem

Prošívané a lesklé – buďte vidět!

Prošívané bundy jsou oblíbené již mnoho let, jak mezi ženami, tak mezi muži. Jsou totiž krásně teplé a zároveň i úžasně lehké. Letošní bundičky jsou ještě navíc krásně barevné – vedle elegantní černé a zářivé bílé máte na výběr mezi křiklavou červenou, roztomilou růžovou nebo v tyrkysovém či v metalickém odstínu. Další zajímavou vlastností je jejich lesk! Nosí se totiž především ty s extra lesklým povrchem, který dokáže kolemjdoucí skutečně oslnit. Co se týče provedení, je na vás, zda zvolíte klasické čtvercové prošívání, nebo zda si zamilujete hustě nabírané rukávy jako u růžovky z Reserved. Buďte vidět i v sychravém počasí!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 999 Kč, H&M 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 1500 Kč, Bershka 1799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 1499 Kč, Tally Weijl 1210 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 1250 Kč, Reserved 1799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 968 Kč, New Yorker 1750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 1170 Kč, Reserved 1799 KčFoto: archiv firem

Jednoduše trendy

Kožešiny jsou jedním z nejvýraznějších trendů aktuální sezony. Nosí se chlupaté kabátky, vesty, čepice, kabelky a šály. Zároveň mnoha výrobcům posloužily i jako ozvláštnění jednoduchých modelů bundiček a kabátů, které s nimi získávají šmrnc a šťávu. Nenásilně a přitom zajímavě působí kožešiny na límcích bund, vedle efektního vzhledu mají ale i další funkci – halí váš krk do hedvábných a neskutečně příjemných chloupků a jejich dotek na vaší tváři si zamilujete! Pro ty z vás, které si chlupatý trend oblíbily, jsou samozřejmě k mání všemožné kožešinové bundičky, jež z vás udělají opravdovou královnu stylu (viz Dotek luxusu: Zahalte se do kožešin!).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 1750 Kč, Bershka 1799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 1750 Kč, Bershka 1799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 999 Kč, Lindex 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 1999 Kč, Ann Christine 1500 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 968 Kč, H&M 999 KčFoto: archiv firem

Jednoduché i originální

Nezaujal vás ani jeden ze zmíněných trendů? Nevěste hlavu! V obchodech samozřejmě narazíte na mnohem větší výběr a různorodější styly. My jsme si zamilovali bundičky jednoduchých střihů, které působí svou elegancí a tvoří konkurenci krátkým kabátkům, i ty s kostkovanými vzory, které onu jednoduchost krásně osvěží. Skvěle vypadají i objemné bundy pánského stylu v černé barvě značky Reserved nebo Topshop. Zlatou střední cestou je delší bunda krémové barvy z H, ve které budete jako v bavlnce! Letos bude to rozhodvání opravdu těžké!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 1500 Kč, Bershka 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1499 Kč, Mango 1199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1499 Kč, Mango 2399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Reserved 1299 Kč, H&M 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1499 Kč, Tally Weijl 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1499 Kč, Tally Weijl 1210 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 1500 Kč, Topshop 1800 KčFoto: archiv firem

Už máte vybráno?

Reklama

Související témata:

Načítám