Hlavní obsah

Být profesionální vizážistkou? Nikdy není pozdě!

Reklama

Možná si říkáte, že své dívčí sny už jste propásla a nezbývá než se kochat krásnými stránkami v módních časopisech, skromně si číst rady a triky kosmetických guru a svoji fantazii držet na uzdě...

Článek

Tak moment, nadechtěte se z hluboka, opravdu se nevidíte v jiném světě? Třeba v takovém, kde vás každý den fascinuje vaše práce, kde se trendy líčení z posledních přehlídek stávají vaším denním chlebem, kde potkáváte kreativní lidi a kde se cítíte být sami sebou...?

Pokud vás tato představa nadchla a vnesla do vaší tváře potutelný úsměv spokojenosti, je ten správný čas se plně otevřít oboru, který vás bude skutečně bavit a zároveň úspěšně živit.

Vítejte ve světě vizážistiky!

Tato práce má jasnou filozofii, díky své kreativitě totiž děláte lidi krásnějšími. „Mnoho klientek se během líčení otevírá a sděluje vám své osobní úspěchy i pády, někdy se cítím jako psycholožka," dodává s úsměvem Petra, která se vizážistice věnuje už přes pět let.

Nikdy není pozdě začít

Prakticky ani na začátku kariéry ještě nemusíte vědět, kterému směru se chcete přesně věnovat. Sami se můžete postupem času rozhodnout, jestli se spíše zaměříte na osobní klientelu, a budete se tak věnovat svatebnímu líčení, plesům či poradentsví, nebo objevíte svůj talent v módní branži, kde budete líčit módní přehlídky, editorialy pro časopisy, TV reklamy či filmy a další.

Co vás může brzdit v nastartování úspěšné kariéry? Nedostatek kontaktů, omezené vybavení (více štětců než líčidel), chabé portfolio fotografií ruku v ruce s poloprázdným webem, nulová strategie v sebeprezentaci před klientem.

Navštivte Make-Up Institute Prague

Pro koho pracovat?

Najít správnou klientelu a umět využít získaných kontaktů je klíčové. Jedním ze způsobů, jak se seznámit s profesionálním líčením, je navštívit kurzy vizážistiky. Vybírejte ale pečlivě. Na dnešním trhu existuje velké množství různých kurzů, které nabízejí, že vás naučí líčení, a slibují hvězdné cíle! Špatným výběrem kurzu můžete ztratit čas, a hlavně peníze, které jsou důležitou počáteční investicí pro získání vědomostí. Proto se, než vkročíte do dveří, snažte oťukat kurz ze všech stran, a to nejlépe referencemi a osobními zkušenostmi absolventů.

Vyzkoušíte si i odvážnější trendy

Kam bychom vás nasměrovali už dnes?

Rovnou na adresu Korunní 52, kde se nachází zatím nejlepší počin na vizážistické scéně u nás – Make-Up Institute Prague. Kdo ještě neví, jde o největší a nejmodernější vzdělávací instituci na českém trhu. Servíruje se zde unikátní nabídka zcela koncepčních kurzů, mezi lektory najdete pouze přední vizážisty, kteří se aktivně podepisují na stránkách v módní branži. Jako student či studentka pracujete na modelkách, neztrácíte čas tím, že byste se líčili navzájem.

Naučíte se rozumět nejrůznějším stylům líčení

V Make-Up Institutu využíváte každou minutu k tomu, abyste líčením zlepšili svůj potenciál, nechybí zde fotografický ateliér a prostorné učebny. Navíc máte všechno po ruce, v rámci Institutufunguje obchod s vizážistickými potřebami. Najdete tam vše od speciálních papírových řas, make-up knih až po štětce předních vizážistických značek. A bonusem, který vám může být jedině přínosem, je chytré propojení s vizážistickou agenturou, která se o absolventy Make-Up Institutu stará.

Studovat můžete „na plný úvazek", ale pokud tolik času nemáte, nevadí. Kurzy můžete volit podle svých možností – nejdříve začněte základním, rekvalifikačním a ty pokročilé procházejte podle stavu financí, času a chuti.

Nejefektivnější variantou pro ty, kteří jsou rozhodnuti věnovat se vizážistice naplno, je MASTER PRO A-Z. Nejobsáhlejší a nejdůkladnější kurz profesionální vizážistiky, jaký dnes na trhu existuje. Jako student se stanete  pozorovatelem, a poté odborníkem na nejrůznější make-up oblasti, jako je například: nepostradatelný beauty make-up, specifické svatební a společenské líčení, čistě avantgardní make-up, vlasový styling a líčení na módní přehlídky.

Součástí kurzů je i svatební líčení

Objevíte efekty líčení přímo na focení a kameru. Provedeme vás všemi historickými směry a ikonickými looky. V průběhu kurzu si tyto důležité techniky, triky a vizuální cítění natrénujete a začnete pracovat na svém osobitém stylu. Vše je sestaveno tak, aby si každý absolvent kurzu mohl zvolit specializaci, která ho nejvíce zajímá, a následně se jí mohl s úspěchem profesionálně věnovat. V ceně kurzu je zahrnuto portfolio neboli série profesionálních fotografií, kterými se prezentujete před svými klienty a kompletní vybavení v podobě make-up kitu (profesionální líčidla, štětce, potřeby pro vlasový styling).

Dělejte konečně práci, která vás bude bavit!

Studijní program pro profesionální vizážisty MASTER PRO A-Z nabízí několik variant pohodlného splácení kurzovného, jež se přizpůsobí individuálním potřebám každého studenta! Jedna z možností je například využití studijního stipendia. Více informací naleznete na www.makeupinstitute.cz.

Věřte, že nikdy není pozdě najít tu správnou cestu a proměnit pouhý sen ve skutečnou realitu. Těšíme se na nové talenty na poli vizážistiky, o kterých už jistě brzy uslyšíme.

Reklama

Načítám