Hlavní obsah

Byt s praktickými vychytávkami: Zařídili ho nadčasově!

Foto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Hlavní požadavek při rekonstrukci? Moderní a nadčasový prostor!Foto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte možnost pořídit byt pro děti nebo, jak se říká, „na důchod“? Situace na realitním trhu je pro nákup příznivá, tak směle do toho. Ukážeme vám, jak takový byt vybavit!

Článek

Zařídit a pronajmout. Takový byl původní záměr majitelů bytu, který jsme dnes navštívili. Manželský pár s dospělými dětmi zakoupil bydlení v novostavbě s představou, že v něm v budoucnu bude žít sám nebo ho přenechají nejmladší dceři. Jak jej vybavit, aby nepodléhal módním trendům?

Spolupráce s odborníkem

Majitelé proto navštívili interiérové studio a vybavení obytného prostoru mu zadali. Designérky jim nejprve vypracovaly celou řadu vizualizací (zkoukněte je ve fotogalerii) s několika prostorovými i barevnými návrhy. Z nich si manželé vybrali řešení, které je nejvíce zaujalo.

„Většinou se při vybavování bytů, zamýšlených k pronájmu, dělají velké kompromisy. Proto jsem velmi ocenila, že investoři, přestože měli v záměru byt pronajímat, vše řešili velmi zodpovědně a v kvalitě, jako by si bydlení vybavovali pro sebe,“ říká Jitka Litschmannová ze společnosti Ritzy, Interiéry Kuchyně.

Foto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Předsíňové skříňky mají zrcadlové dveře a zabudované vnitřní osvětleníFoto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

A čím návrháři byt ozvláštnili? Designérka Ivana Gavelková vysvětluje: „Podařilo se nám, dle mého názoru zajímavě, například vyřešit v chodbě prostor pro sezení při obouvání.“ Aby neztratily celou hloubku místa, designérky do prostoru navrhly mělkou skříňku na dotekové otevírání Tip On. „Uloží se do ní třeba krémy na boty, sezonní obuv či další nezbytnosti,“ vysvětlije Ivana Gavelková. Kompletní sestava do předsíně vyšla na 41 800 korun.

Kuchyně a obývací pokoj

V obývacím pokoji je umístěna reprezentační a relaxační zóna se sedačkou, vyrobenou na zakázku. Vyšla na 21 264 korun, což se nijak neliší od ceny typizovaných modelů, pořízených v obchodech. Také je zde pracovní kout a jídelní stůl v ceně 6300 korun se židlemi po 1800 korunách za kus. Jídelní část je od zbylého prostoru opticky oddělena zelenou výmalbou, která jako barevný akcent přechází až do stropní části.

Foto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Skříňky s hliníkovým rámem mají zajímavé podsvícení. Světlá dlažba ve vysokém lesku ladí s nábytkem kuchyňské linkyFoto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Foto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Jednotlivé zóny v místnosti vymezuje také výmalba stěn a stropuFoto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Podlahy sjednocují prostor

Vinylová podlaha v tmavší barvě a dekoru dubu přechází z obývacího pokoje do kuchyně a otevřený prostor sjednocuje. U kuchyňské linky pak je nahrazena italskou dlažbou ve vysokém lesku a světlých valérech. Koresponduje tak s barvou pracovní desky. Kuchyně je obložená laminátem až ke stropu, z tmavého pozadí tak zajímavě vystupují světlé skříňky.

Foto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Naproti sedačce je umístěna sestava pro televiziFoto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Ostrůvek s barem a barovými židličkami má zajímavě prosvícené skříňky s hliníkovým rámem, které poskytují další úložný prostor. Za celé vybavení kuchyně na míru investoři zaplatili 86 308 korun. Nábytek v kuchyni i v ložnici je vyroben z laminátu, dodávaného firmou Egger.

Ložnice v klidných barvách

V ložnici se opět uplatnila zelená barva, která je kromě stěny použita i na dveře skříně. Ta zaplňuje celou jednu stěnu. Střední část je otevřená a dají se do ní přesouvat krajní dveře. Vzniklo tak místo pro knihy a případně se sem dá umístit i televize. Výbava ložnice včetně skříňové sestavy, dvojlůžka, matrací, roštů, osvětlení a nočních stolků vyšla na 62 000 korun.

Foto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

Dveře skříně se dají posouvat podle potřebyFoto: Ritzy, Interiéry Kuchyně

V době fotografování ještě nebyla dokončená koupelna a toaleta. A až sem obyvatelé dodají obrazy, fotografie a dekorace, bude byt velmi útulný.

Jaký je váš názor na spolupráci s odborníky?

Reklama

Načítám