Hlavní obsah

Spoutaná hříva

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Šátek poslouží stejně jako čelenka.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Trendový vzestup čelenek a uvázaných šátků nastal začátkem loňského roku a pokračuje i nadále. Není se čemu divit, zejména čelenka je praktický doplněk pro každou příležitost, nejen společenskou, ale i pro běžné denní nošení a sport.

Článek

Nabídka na trhu je skutečně pestrá. Čelenka nám pomůže odstranit neposlušné vlasy z obličeje, zvýraznit jeho tvar a přitom vlasy zůstávají přirozené.

Fantazii se meze nekladou

Čelenka, vytvořená z jedné nebo více tenkých částí, je skvělým doplňkem ke společenskému účesu. Stačí vytvořit drdol a jako třešničku na dortu přidat čelenku, a je zcela na vás, kam ji umístíte. Trendy jsou čelenky posazené blízko čela i posunuté dozadu, nebo dokonce až přímo na drdolu, po vzoru řeckých bohyň. Nemusíte se bát, že vám čelenka v průběhu rušného večera spadne. Většina je vybavená zoubky nebo hřebínky, a pokud zrovna zoubky nemá, nezoufejte. Vaši ozdobu lze lehce zafixovat ultra tužícím lakem. Fantazii neomezujte ani při výběru materiálu, barvy a šířky čelenky. Vhodné a žádoucí je čelenka ladící s nějakým kouskem vašeho oblečení. Například k růžovým lodičkám patří bezpochyby růžová čelenka nebo ke štrasové kabelce se bude nádherně vyjímat štrasová ozdoba ve vlasech. A dle stejného klíče postupujte i při výběru vhodného šátku, který chcete uvázat do vlasů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Gumičkové čelenky si poradí se setřihanými vlasy.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Chytrá sportovkyně

V době, kdy jsou módní postupně sestřihané účesy, jistě nejedna z nás zažila situaci, že vlasy svázané gumičkou po pěti minutách běhu či hopsání opustí otravný pramen vlasů a začne překážet v obličeji. K tomu se čelenka či šátek doslova nabízí. Ke sportu jsou určeny speciální froté čelenky, které zároveň absorbují pot, nebo látkové, které sice jsou atraktivnější a k dostání ve více barvách, ale nejsou tak efektivní. Pokud patříte k těm, které si myslí, že jim nesluší, zkreslují obličej a vypadají jako obvaz na hlavě, můžete je nahradit takzvanými gumičkovými čelenkami. Již z názvu vyplývá, jak vypadají. Jsou velmi oblíbené i u špičkových sportovců - fotbalistů především.

Street styl

Jistě jste ho někde na ulici zahlédli  - dostal se k nám od jižanských národů. Čelenka ve vlasech a za ní chaotický, skoro až rozcuchaný drdol. Vypadá nedbale, ale přitom elegantně a atraktivně. Není žádná věda si takovou kreaci vytvořit. Principem účesu je kombinace hladkosti a rozcuchu. Nasaďte si čelenku tak čtyři centimetry od čela, je na vás zda zvolíte klasickou, nebo gumičkovou, jen široká látková čelenka v tomto případě není vhodná. Vlasy za čelenkou postupně natupírujte, stačí pouze vrchní polovina, která vytvoří dostatečný objem. Vlasy zafixujte lakem a nejlépe štětinovým kartáčem lehce uhlaďte, ať zachováte požadovaný efekt. Potom už jen stačí vlasy sepnout tím, co vám bude připadat nejvhodnější. Jedna možnost je vlasy sepnout gumičkou do známého „koupelňáku", nebo použít klasický skřipec, ze kterého vytvoříte francouzský drdol.

S čelenkou či šátkem získáte účes jedna dvě. Zamaskuje i to, že jste si ráno nestihla umýt hlavu a také uchráníte účes, když fouká vítr. Vlasovou ozdobou si můžete vytvořit svůj vlastní styl a získáte tak image prostředek téměř za hubičku. Vyzkoušejte ho, čelenky a šátky si zamilujete!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Široké textilní čelenky změní váš image.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Načítám