Hlavní obsah

Češi poznávají kouzlo kvalitní kávy

Za kvalitní kávou se nechodí jen do kaváren. Stále častěji si chceme dopřát špičkové espresso i doma.

Článek

Plně automatické kávovary jsou stále populárnější. V některých evropských zemích je má už téměř třetina domácností. Zájem o ně stoupá v poslední době i v Česku. Důvod je prostý: Češi kávu milují. Podle statistiky Mezinárodní organizace pro kávu vypije každý obyvatel České republiky průměrně 5,5 kilogramu kávy ročně. To zhruba odpovídá dvěma šálkům denně a spotřeba navíc neustále roste.

Pro mnohé milovníky kávy donedávna platilo, že na dobrou kávu je nutné zajít do kavárny.

Pro jednoduchost se doma připravoval především takzvaný „turek“ nebo instantní káva. Dnes si už každý může doma připravit špičkové espresso nebo jinou oblíbenou kávovou specialitu velmi snadno. Příprava kávy v plně automatickém kávovaru je totiž často rychlejší než ohřátí vody na onoho „turka“.

Mezi nejpopulárnější modely plně automatických espresovačů na trhu patří řada Saeco Incanto. Důvodem je velmi snadná obsluha, rychlá příprava kávy a téměř bezúdržbový provoz. Kávovary Incanto mají plně automatický režim včetně přípravy kávových specialit s mlékem, povedený design a 100% keramický mlýnek. Keramický materiál je na mletí ideální, protože umožňuje stálý průtok vody a extrahování nejčistší esence kávových zrn. Navíc keramika zabraňuje přehřátí kávy a její připálené chuti.

Kávovar umí připravit až dva nápoje najednou a jejich parametry můžete ukládat do paměti přístroje

Obsluha automatického espresovače Saeco Incanto je velmi jednoduchá: stačí naplnit zásobník vody, nasypat zrnkovou kávu a nalít mléko do karafy. Nyní je příprava kávy otázkou stisku tlačítka s požadovaným nápojem. Kávovar umí připravit až dva nápoje najednou a jejich parametry můžete ukládat do paměti přístroje. Ten si pak volbu pamatuje při další přípravě.

Saeco vyrábí automatické kávovary pro domácí použití od roku 1985. Tehdy je tato firma uvedla na trh jako první na světě. Firma byla založená v italské Bologni, tedy v zemi, kde kávě opravdu rozumí a kde ji milují stejně jako fotbal nebo pizzu. Dnes patří Saeco do koncernu Philips, který je garantem dobré dostupnosti produktů po celém světě a bezproblémového servisu.

Espresovače Saeco Incanto se snadno udržují. Automaticky se vyčistí po každém šálku kávy, a to včetně karafy na mléko. Kávovary umožňují použití patentované inovace – filtru AquaClean. Ten se stará o čistotu vody a pomáhá odstraňovat vodní kámen.

Více informací o automatických espresovačích Saeco Incanto najdete na https://www.philips.cz/c-m-ho/kava/saeco-espresso.

Reklama

Načítám