Hlavní obsah

Česko peče cukroví s ProŽeny.cz: Rumové špičky

Foto: Mona Martinů

Dnes pečeme společně s AndreouFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátráte po originálním nepečeném cukroví, se kterým není taková práce, a přitom vypadá efektně? Sáhněte po rumových špičkách s ořechy! Je pondělí a seriál Česko peče cukroví s ProŽeny.cz po víkendu opět pokračuje. Dnes (ne)pečeme s kolegyní Andreou.

Článek

Jaká kouzla se dají udělat s trochou piškotů, ořechů a panákem rumu? To budete koukat! Ze všeho můžete připravit třeba nápadité vánoční rumové špičky. Za hodinu máte umícháno, nazdobeno a uloženo v krabici. Jste připraveni? Jdeme na to!

Foto: Mona Martinů

Základ umíchejte ze sušeného mlékaFoto: Mona Martinů

Potřebujete:100 g cukru moučka, 100 g sušeného mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 400 ml vody, 4 lžíce rumu, 250 g vlašských ořechů, 300 g dětských piškotů, 1 balení piškotů navíc, 200 g čokolády na vaření, 2 lžíce 100% rostlinného ztuženého tuku.

Do hrnce nalijte vodu asi do poloviny a přiveďte ji k varu. Do vodní lázně vložte další hrnec, ve kterém smíchejte cukr, sušené mléko, vanilkový cukr, rum a 400 ml vody. Kdo má rád více rumu, ať si nedělá starosti, když se mu ruka trochu utrhne. Zde platí, že více znamená lépe:o). Vše dobře promíchejte a zahřejte asi na padesát stupňů Celsia, aby se sušené mléko rozpustilo a nebyly v náplni hrudky.

Foto: Mona Martinů

Vše dobře promíchejteFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pokud bude náplň příliš tekutá, přidejte ořechy a piškotyFoto: Mona Martinů

Ořechy a 300 g piškotů společně rozemelte na prášek (nebo rozmixujte na vysoké otáčky). Promíchejte s mléčnou směsí z vodní lázně, a to buď vařečkou, nebo klidně rukama. Pokud bude náplň příliš řídká a nebude držet, přidejte ještě mleté ořechy nebo piškoty.

Foto: Mona Martinů

Zdobičkou to jde trochu ztuhaFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Cukroví stojí na detailechFoto: Mona Martinů

Ořechovou směsí naplňte zdobičku a na piškoty po jednom stříkejte malé špičky. „Jde to trochu ztuha, ale z druhé strany se pak nemusíte bát, že by vám krém z piškotů padal. Drží perfektně,“ libovala si při (ne)pečení Andrea.

Foto: Mona Martinů

Špičky namáčejte v rozpuštěné čokoláděFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Hotovo za pár minut!Foto: Mona Martinů

Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s tukem a v ní následně každou špičku namáčejte těsně po piškot. Pokládejte stranou na pečicí papír, nechte chvíli ztuhnout a prakticky už máte hotovo. Jen přendat cukroví do krabice!

Foto: Mona Martinů

Jednoduché a přitom dobré. A rumem nešetřete!Foto: Mona Martinů

I na zítra pro vás máme připravené speciální mlsání! Do redakce k nám totiž přijede Eva, která se už odmalička „pere“ s bezlepkovou dietou. Co společně upečeme? Nechte se překvapit a přijďte – seriál Česko peče cukroví s ProŽeny.cz pokračuje i v úterý tedy v případě, že vás dneska neodnesou čerti...

A ještě jeden tip na závěr: vyhrajte se sponzorem našeho pečení společností Delta poukázku na nákup módy v hodnotě 10 000 korun! Soutěžit můžete ZDE!

Reklama

Načítám