Hlavní obsah

Chcete si užít letní dovolenou? Těchto 5 tipů vám to zaručí

Foto: pexels.com

Léto máme na dosah a dovolená volá. Měl by to být čas odpočinku, načerpání nových sil, ale i nezapomenutelných zážitkůFoto: pexels.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte to, máte rezervovaný luxusní hotel v exotické destinaci, vypsanou dovolenou, nakoupených několik hříšně drahých plavek, ale něco vás neustále vytrhává z prázdninové nálady. Podle psychologů totiž většina lidí jednoduše neumí odpočívat.

Článek

Přinášíme vám 5 ověřených tipů, které vám pomohou připravit se na dovolenou a nastavit všechny smysly na ničím nerušený oddych.

Foto: unspash.com

Když se stupnice teploměru vyšplhá ke třicítce, přináší to s sebou únavu. A protože řada cestovatelů upřednostňuje cestování po vlastní ose, měli by se na dlouhé cesty jaksepatří vybavitFoto: unspash.com

1. Připravte svoje tělo na zvýšenou zátěž

Naše tělo je cestováním vystavené mnohým nástrahám. Klimatizace v letadle, cestovní nervozita, exotická jídla, sportování a pobyt na slunci mohou nepřipravenému organismu způsobit nemalé problémy. Několik týdnů před odletem je proto vhodné zvýšit příjem vitaminů, hlavně betakarotenu, vitaminu B, C a rovněž probiotik.

2. Pečujte o své zdraví

Bezstarostná nálada může vést k nepozornosti a snadno vám mohou uniknout varovné signály těla, které na změnu prostředí reaguje citlivě. Přibalte si do kufru léky proti střevním problémům a bolesti a krém na zklidnění spálené pokožky. Léto není jen obdobím, kdy si vychutnáváme slunce a pláže, ale i obdobím, kdy roste riziko bakteriální a kvasinkové infekce, které dovedou znepříjemnit každou dovolenkovou idylu.

Samozřejmostí v hygienické tašce by proto měl být i intimní sprchový gel, případně tablety na řešení už vzniklého problému. Sázkou na jistotu jsou například produkty Beliema® od společnosti Idelyn®, které jsou vhodné při obou typech problémů.

„Kvasinkové a bakteriální infekce si u žen, které jimi trpí vyžadují relativně přísný režim – dávat pozor na neprodyšné oblečení a měnit si mokré plavky za suché,“ vysvětluje gynekolog Tomáš Fait. „Důležité je udržet populaci laktobacilů v pochvě, která udrží ostatní škodlivé bakterie ve správném množství – nepřemnožené. Toho můžeme dosáhneme prostřednictvím vaginálně podávaných laktobacilů, které v sobě obsahují Beliema Effect vaginální tablety. Přirozenou mikrofloru můžeme podpořit též používáním Beliema Expert Intim Gelu nebo Krému, díky obsahu prebiotické složky,“ dodává.

Původ infekce je často identifikován nesprávně, a tak i zvolená léčba nemusí být účinná. Proto je dobré používat na léčbu produkt, který řeší jak bakteriální, tak i kvasinkovou infekci.

Foto: pexels.com

Dovolenou můžete trávit aktivně či na lehátku, na tom nezáleží, ale zkuste nemyslet na práciFoto: pexels.com

3. Dejte si pauzu od technologií

Namísto surfování na sociálních sítích si přečtete knihu, ke které se nemůžete už od Vánoc dostat. Oddych od technologií prospěje mysli i unaveným očím a pomůže vám utéct z reality, kterou by vám vaši přátelé pravidelně připomínali fotkami z kanceláře a dopravních kolon.

4. Neplánujte si příliš mnoho aktivit

Snažíte se za dobu pobytu procestovat celé pobřeží, vyzkoušet všechny plážové atrakce, každý večer vyrazit do jiného baru, protancovat noc a od rána obdivovat památky? To je možná důvod, proč se z dovolené vracíte domů unavené a vystresované. Určete si 3–4 hlavní aktivity, které chcete absolvovat, a ty si rozložte po dobu celého pobytu. Takto nebudete v časovém stresu a zvolený program si můžete upravit podle aktuální nálady.

Foto: pexels.com

Sbalte si vše potřebné, a negativní emoce naopak nechte domaFoto: pexels.com

5. Nechte svoji mysl oddychovat

Před odjezdem na dovolenou si „vyčistěte“ pracovní kalendář, dokončete rozpracované projekty, oznamte klientům i kolegům svoji nepřítomnost a najděte za sebe zástupce. Poproste kamarádku, aby vám chodila pravidelně zalévat květiny a před odjezdem ukliďte byt, abyste se nevrátili do nepořádku. Jen tak si vaše mysl oddychne a odpoutá od povinností, které by vás mohly zneklidňovat během volných dní.

Foto: unsplash.com, walmark.cz

Vědeli jste, že 93 % žen užívajících přípravky Beliema by produkt doporučilo? (Zdroj: Průzkum spokojenosti zákazníků, 2019, CZ&SK, 410 respondentů)Foto: unsplash.com, walmark.cz

Letní S.O.S

Zdravotnický prostředek Beliema® Effect vaginální tablety obsahuje probiotický kmen Lactobacillus acidophilus a kyselinu mléčnou, které pomáhají obnovit a stabilizovat rovnováhu vaginální mikroflóry a zároveň redukovat nepříjemné příznaky vaginálního zánětu, jako je svědění, podráždění, pálení, neobvyklý výtok či nepříjemný zápach.

Naopak kosmetické přípravky intimní mycí gel a uklidňující krém Beliema® Expert obsahují speciální ochrannou prebiotickou složku BioEcolia®, kyselinu hyaluronovou, která podporuje hojení a zvlhčuje sliznici i pokožku. Kromě toho obsahují také kyselinu mléčnou a boritou, které obnovují přirozené vaginální pH, a uklidňující složky aloe vera (gel) a měsíček lékařský (krém).

Více na webu www.idelyn.cz

Reklama

Načítám