Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát můžete připravit jak z chapadel velké chobotnice tak z malých chobotniček. Chorvati do něj přidávají ještě nakrájenou syrovou cibuli.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 dl bílého vína
    12
  • 1 dl oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 2 listy bobkového listu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce listové petržele
  • 600 g mražené chobotnice
    14
  • 3 kuličky celého černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso z chobotnice uvařte doměkka v osolené vodě s bílým vínem, několika kuličkami pepře, nového koření a bobkovým listem. 

02.

Měkkou chobotnici pokrájejte na nudličky, které osolte, opepřete, zalijte olejem a zastříkněte vinným octem. Rozdělte na talíře a posypte jemně posekanou petrželkou.

Načítám