Hlavní obsah

Jak vybrat podlahu do dětského pokoje? Poradíme Vám klíčové vlastnosti

Foto: www.efatra.cz

Foto: www.efatra.cz

Díváte se po nové podlaze do dětského pokoje a nevíte, jaký požadavek na ni upřednostnit? Přejete si, aby byla podlaha hřejivá, měkká a zároveň se snadno udržovala? Na co určitě myslet při výběru podlahy, vám poradíme v následujícím článku.

Článek

Podlahy v dětském pokoji dostávají obecně slušně zabrat. Musí vydržet jízdu autíčky, vláčky, rozlité pití nebo rozšlapané sušenky. A na tohle vše je potřeba myslet již při samotném výběru.

Foto: www.efatra.cz

Vinylová podlaha Fatra SILVERO-fix, Dub porto, cena 617 Kč/m²Foto: www.efatra.cz

Jaké vlastnosti by měla mít podlaha v dětském pokoji:

• Teplá a měkká na dotek

• Odolná dětským hrám

• Snadno a rychle udržovatelná

• Voděodolná

• Dobře tlumit kročejový hluk

Dříve se do dětských pokojů nejvíce volily celoplošné koberce. Ty jsou měkké a teplé na sezení a zároveň nejlépe ze všech krytin tlumí hluk. Jejich velikou nevýhodou je však nesnadná údržba, a proto je v posledních letech začaly čím dál častěji nahrazovat vinylové podlahy v kombinaci s menšími kusovými koberci.

Architektka a designérka Kamila Douděrová, kterou můžete znát z televizního pořadu Jak se staví sen, k tomu říká: „Do rodin s dětmi bych vždy doporučila kusový koberec, který je zejména pro mladší batolecí věk hodně důležitý, neboť v tomto věku děti tráví nejvíce času právě na zemi.“

Foto: www.efatra.cz

Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-click, Dub jantar, cena 908 Kč/m²Foto: www.efatra.cz

Co u podlahy pro dětský pokoj rovněž oceníte, je její voděodolnost. Rozlitá šťáva nebo kelímek od vodovek nejsou nic neobvyklého. V tomto případě doporučujeme plovoucí voděodolné vinylové podlahy, u kterých vylitou tekutinu jen lehce setřete a vlhkost se do podlahy nenasaje, ani když si jí delší dobu nevšimnete.

Foto: www.efatra.cz

Rigidní plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m²Foto: www.efatra.cz

Až budete vybírat vzor podlahy do dětského pokoje, myslete zejména na jeho nadčasovost, neboť s vaším dítětem jistě nějaký čas bude. U vinylových podlah jsou nejčastěji volené dubové vzory. Například u vinylových podlah Fatra SILVERO najdete celkem 10 dubových dekorů, ze kterých si můžete vybírat. „Tyto dekory mají velmi věrohodnou kresbu dřeva a vinylové podlahy jsou navíc velmi příjemné na údržbu,“ říká o nich Kamila Douděrová.

V novém virtuálním návrháři podlah si navíc můžete nanečisto zkusit, jak bude vybraný vzor podlahy v dětském pokoji vypadat. Nahrajete do něj přímo fotku vašeho pokojíčku a pak už jen jedním klikem vybíráte, jaký vzor mu bude nejvíce slušet. V případě, že si chcete vzorek podlahy raději prohlédnout osobně, můžete si jej objednat přímo k vám domů.

Více informací najdete na www.efatra.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám