Hlavní obsah

Podvedl mě! Co teď?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Když se to dozvíte, musíte to řešitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zjistila jste, že váš partner vás podvedl? Univerzální recept, jak se zachovat, neexistuje! Přesto ale máme pár rad, jak v této těžké situaci obstát, co dělat...

Článek

Váš partner vás podvedl a vy jste se to dozvěděla. Proč, proč zrovna mně se to stalo?!

Důvodů, proč vám byl nevěrný, může být celá řada. Možná se jen nudí, chce si dokázat, že na to ještě má. Vztah s vámi ho moc nenaplňuje a touží vyzkoušet něco nového. Má vás dost, neumí s vámi vztah ukončit, tak vám chce nevěrou říci, co nedokáže vyslovit nahlas. Ale napadlo vás, že také mohl být prostě sveden?

Je jen na vás, jak se k nevěře svého partnera či manžela postavíte. Rozhodně to není jednoduché! Mnoho partnerek o jiných ženách v životě svých mužů vědí a tolerují je, protože stále věří, že se muž změní, mnoho žen zažilo nevěru svých mužů, ale paradoxně to jejich vztah posílilo a existují i ženy, které si nevěří, že mohou získat lásku jiného muže, a tak v současném nešťastném vztahu setrvávají.

Nevěra bolí

Ať už byl nevěrný z jakéhokoliv důvodu, je zřejmé, že "pak" už nebude nic jako dřív. Může to být lepší nebo horší, ale ne stejné. Je důležité, jak jste se o nevěře svého muže dozvěděla. Je jiné, jestli se vám přizná sám, nebo se to dozvíte nešťastným omylem. Když vám to řekne sám, možná ho to mrzí a chtěl by vše urovnat. Pokud vystupuje smířlivě, zkuste se nepouštět do větších hádek a nechte si vše vysvětlit - třeba se o sobě něco dozvíte. Neznamená to ale, že vše hodíte za hlavu. Máte právo být uražená, a jestli prosí o odpuštění, nedejte mu je jednoduše.

Vlastním přiznáním k nevěře také může chtít ukončit vztah. V takovém případě je rozhodnuto i za vás - nesouhlasíte? Tak neskládejte zbraně hned - zkuste mu přiblížit svůj pohled na váš vztah, pokud vám ale i poté nechce dát šanci, dál se ho nedoprošujte a nebraňte mu v odchodu. Je to z jeho strany sice neférová hra, ale musíte brát život tak, jak přichází, a vyrovnat se s tím. Asi jste si nebyli souzeni, když si našel někoho jiného.

Jestliže se o nevěře dozvíte náhodou, velké naděje vztahu nedávejte. Možná vás jen partner tahá za nos a už dlouhou dobu se schází s jinou. S takovým neztrácejte svůj drahocenný čas. Sbalte mu věci a o víc se nestarejte. Je lépe být sama, než se nechat podvádět.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Někdy se podezření promění v jistotuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Jednou a dost!

V každém případě myslete na svou hrdost. Když mu jednou odpustíte, je možné, že nevěru zopakuje. Když vás podvede podruhé, už mu nic nepromíjejte, i kdyby klečel na kolenou, líbal vám nohy a sliboval modré z nebe (teď nemyslíme tu známou čokoládu). Jednou člověk pochybit může (znáte ty jednonoční záležitosti), ale když se ze svých činů nepoučí, nejspíš ho už nikdy nezměníte.

Samozřejmě vám přejeme, aby vás nevěra nepotkala. Ale když už se s ní setkáte a budete ji muset řešit, zachovejte chladnou hlavu. Oko za oko, zub za zub tuto situaci rozhodně nevyřeší.

Reklama

Načítám