Hlavní obsah

Co jsou příznaky poklesu testosteronu?

Klesající hladina testosteronu je přirozený biologický proces, kterému dříve či později musí čelit každý muž.

Článek

Tento proces lze nazývat mužský přechod neboli andropauza. Pro muže to často znamená výzvu v nastolení zdravějšího životního stylu.

Jaké jsou příznaky?

Hladina testosteronu klesá u všech mužů už od 30. roku života, a to průměrně o 1 % ročně. První příznaky nedostatku tohoto hormonu se většinou projevují kolem čtyřicítky. Muži se stávají rozladění až neurotičtí, nabírají na váze a jsou častěji vyčerpaní. Možným nežádoucím příznakem andropauzy je ztráta libida, vedoucí k problémům v sexuálním životě. Je vědecky prokázáno, že kvůli klesající hladině testosteronu mužské tělo po čtyřicítce ztrácí každý rok 3 % svalové hmoty. Ta je posléze nahrazována v tkáních tukem.

„Myslím, že jako bývalý vrcholový sportovec se v doplňcích stravy celkem vyznám a chápu, co je v jednotlivých věkových obdobích důležité. Jisté je, že v určitém věku se chlap o sebe musí začít více starat a udržovat se,“ říká světový rekordman Jan Železný.

Jan Železný

Jak se bránit?

Tou nejlepší obranou proti nežádoucím příznakům klesající hladiny testosteronu je sport a fyzická aktivita. Další vhodnou prevencí je pravidelné užívání doplňku stravy TestoMax, který je vyvinutý speciálně pro muže po třicítce. Složení TestoMaxu podporuje růst svalové hmoty (pískavice řecké seno), pomáhá podporovat a udržet rovnováhu metabolismu tuků (pískavice řecké seno), přispívá k udržení normální hladiny testosteronu v krvi (zinek), přispívá ke snížení míry únavy (vitamin B6), přispívá k normální plodnosti (zinek) a k normální psychické činnosti (hořčík).

TestoMax

Více svalové hmoty a sebevědomí

Vědecká studie (Poole Ch. et al.: J int Soc Sports Nutr.2010, 7:34) prokázala, že užívání pískavice řeckého sena podporuje růst svalové hmoty. Po dobu osmi týdnů byly testované skupiny A a B podrobeny stejnému pravidelnému silovému tréninku. U skupiny A byl ve srovnání se skupinou B zaznamenán až 2x větší nárůst svalové hmoty než u skupiny B. Skupina A užívala 500 mg pískavice řeckého sena denně; skupina B užívala placebo.

Obsah denní dávky pískavice řeckého sena v TestoMaxu je 600 mg. Každá tobolka TestoMaxu tak při dlouhodobém užívání podporuje růst svalové hmoty a udržuje rovnováhu metabolismu tuků. To mužskému organismu následně může přinést větší vitalitu, sílu a lepší fyzický výkon a tím i lepší život. V České republice TestoMax užívají již tisíce spokojených zákazníků. Hlavním důvodem, proč TestoMax užívají, je jejich potřeba cítit se celkově lépe. Více na TestoMax.cz

Reklama

Načítám