Hlavní obsah

Co mají milenci nejméně v oblibě? Muži nenávidí pachy i předehru, ženy necitlivost a rutinu!

Foto: gpointstudio, shutterstock.com

Co jednomu vyhovuje, druhý nemá rád. Jak z toho ven? Jedině komunikacíFoto: gpointstudio, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milování. Existuje něco jako návod k použití? V podstatě ano i ne. Jeden má rád holky, druhý zase vdolky, ale v obecném měřítku většina miluje či nenávidí podobné věci. Pachy, sekrety i předehru!

Článek

Průzkumy a grafy. Někdy dost reálně korespondují s běžným životem, jindy se mohou zdát trochu zcestné. Nedá se jim však upřít, že díky nim se kde kdo zamyslí, jak to asi chodí jinde nebo co by se dalo vylepšit ve stávající, osobní situaci. A to se týká zvlášť anket a studií zaměřených na názory mužů a žen na sex i na pohledy na jednotlivé aspekty pohlavního života.

Jedním z projektů, který si rozhodně žádá pozornost, je rozsáhlá studie ze sedmdesátých let, uveřejněná v Beyond the Male Myth, jíž se zúčastnily čtyři tisícovky lidí. Přínosná jsou i data ze zprávy The Hite Report, během které se se svými problémy svěřilo 1600 žen. Na co tyto výzkumy ukazují? Dejte si pozor na to, jak váš milenec zahajuje sex!

Mužská nenávist

Muži mají nejméně v oblibě nereagující ženu, tedy tu laxní, která se tváří jako „mouchy, snězte si mě“ (59 procent), dále taky pachy a sekrety (25 procent), pocity viny a náročné, věčně nespokojené nebo brblající milenky (obojí shodně 6 procent). Čtyři procenta pánů také nenávidí předehru.

Co se týče žen, tak 25 procent z nich se negativně staví k orálnímu a análnímu sexu, 20 procentům vadí pocit nečistoty po sexu, dalších 20 procent se trápí chybějícím orgasmem, 14 procent odpuzuje rutinní sex, tedy například „rychle dovnitř, rychle ven“, hrubou předehru má nejméně v oblibě 14 procent žen a samotný pohlavní styk není to pravé ořechové pro celých sedm procent milenek.

Foto: Kaspars_Grinvalds, shutterstock.com

Když nebudete hledat společně řešení, může dojít ke vzájemnému odcizení. A přitom by někdy stačilo tak málo!Foto: Kaspars_Grinvalds, shutterstock.com

Problémy už na začátku?

Taky vás překvapuje, že pánové se k mazlení a přípravné fázi, tedy předehře, staví negativně? Nejste sami, a proto je otázka, jakou formu zahajování milování vlastně upřednostňují, docela trefná.

Podle všeho se zdá, že když už, tak mezi optimální startovní čáru patří líbání, doteky ňader, doteky genitálií, pohled na partnerčino nahé tělo a orální sex. Ženy to v podstatě vidí podobně. Mají nejradši fyzický kontakt, citovou důvěrnost a slastné potěšení. A rozhodně se nedají opít rohlíkem, o čem svědčí výpovědi mnohých sexuologů.

„Ženy jsou na chování partnera při sexu velmi citlivé. Oceňují něhu, předehru, finále ještě víc. Vyžadují opravdový zájem. Předstírání odhalí snadno,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. A jak je možné, že existují tak markantní rozdíly mezi sexuálními preferencemi a touhami? Proč jeden tělesné sekrety při sexu miluje, zatímco ten druhý je nesnáší?

Foto: Gstockstudio, shutterstock.com

Žena pozná skutečný zájem. Nemá cenu cokoli předstíratFoto: Gstockstudio, shutterstock.com

Osobní emoce a pocity? To nej!

Sexuální potřeby i postoje se podle všeho odvíjí od výchovy, předchozích zkušeností i životních podmínek. Nutno říct, že v některých případech je zbytečné hluboko se zajímat o to, proč se Pavel vyžívá v předehře, ale Tomáš ji odmítá, nebo proč se Lukáš nechá dobývat a je pasivní, když Petr vždy výhradně zahajuje sex jako první. Vždy je směrodatné to, co vyhovuje nám samotným – a pak také kompromis vůči partnerovi. Co na tom, že nezapadáte „do tabulek“?

Pohled na to důležité

„Sexualita je mnohovrstevná. Je to energie vyzařující sílu k životu. Zamysleme se nad její biologickou přirozeností a společenskými konvencemi. Opusťme zažité definice nebo je používejme jen jako vymezení tématu, pátrejme po vlastním označení svých zážitků. Připravme se na překvapení a hledejme hluboké prožitky,“ radí Zlatko Pastor, jehož pohled na milostný život a sexualitu je více než sympatický.

A co nemáte rádi právě vy?

Reklama

Související témata:
Obliba

Načítám