Hlavní obsah

Chcete ublížit svému ex? Tyhle věty mu řekněte při rozchodu

Foto: Profimedia

Rozcházíte se, a vy mu chcete opravdu ublížit? Můžete. Ale zvažte, jestli vám to stojí za toFoto: Profimedia

Reklama

Zranitelná místa mužů? Existují. A je jich hned několik. Co jim ublíží? Jaké věty nebo činy zasadí přímý úder na jejich ego? Těchto pět věcí nikdo při rozchodu nezažívá rád!

Článek

Nejprve řeči o lásce, pak o válce. Od jednoho k druhému to může trvat týden, měsíc, rok nebo klidně i deset let. A rozchod? Nikdy není jednoduchý. Muže při něm rozzlobí a někdy i zraní určité věci. Jaké?

1. V posteli nestojíš za nic!

Německý odborník na myšlení mužů a zároveň spisovatel Hauke Brost tvrdí, že pánové za to nejkrásnější a nejdůležitější ve svém životě považují dobrý sex. Proto jim při rozchodech hlášky o něm ubližují nejvíc.

„Když mu vyčítáte, že sex s ním nestojí za nic, dotyčného uvrhnete do hlubin nejtěžší deprese, z níž se za daných okolností už nikdy nemůže vzpamatovat,“ popisuje ve své knize Jak pochopit muže s tím, že muži jsou na toto tvrzení nesmírně hákliví.

Kdo to může potvrdit? Lukáš (28): „Sex je naše ego. A pokud nás chce ženská do země zakopat, použije ještě řeči o nevěře. A mimochodem, když 14 dní po rozchodu zjistíte, že byl váš zubní kartáček vykoupaný v záchodě, taky to není nic moc.“

Foto: Profimedia

Ženy mají mnoho způsobů, jak hluboce ranit mužeFoto: Profimedia

2. I plyšák má lepší kariéru!

Mezi další postupy, které z beránka udělají vlka, výše zmíněný spisovatel řadí útok na pracovní morálku či post. „Pokud muže označíte za nulu, a to ještě ve srovnání s jinými muži, kteří jsou lepší, bohatší, chytřejší i schopnější, než je ten váš, dostane ho to na kolena,“ popisuje.

Kdo to může potvrdit? Linda (32): „Při rozchodu jsem svého přítele označila za nicku. Vypadlo ze mě, že by si měl vzít příklad z mého bratra, který léta úspěšně podniká v Americe. Jeho pohled prozradil, že jsem zasadila přímý úder. Ale přiznávám, nebylo to úplně ,košer'.“ Tak hlavně, jestli důvod rozchodu byl v pořádku… A dál?

3. To si beru, milý zlatý!

Vyhazování oblíbených věcí, stejně jako jejich zabavování do osobního vlastnictví, způsobí ve vyhrocených chvílích hodně škody.

Kdo to může potvrdit? Ivana (36): „Měli jsme se brát, jenže se zapletl s mojí kamarádkou. Trochu jsem podlehla touze po pomstě a při balení věcí s sebou vzala i cennou sbírku alkoholu, na které si Marek zakládal. Měsíc mě bombardoval telefonáty, ať to vrátím. A doteď si na mne stěžuje kamarádům.“ Co myslíte, zasloužil si to?

Foto: Profimedia

Zhrzená žena často ničí mužův majetek. A ty účty ho přicházejí někdy zatraceně drahoFoto: Profimedia

4. A teď plať, nebo se ztrať

„Peníze? Důležitý faktor. I ten nejvelkorysejší muž se v případě, že má platit za svoji bývalou, stane skrblíkem. A dělá všechno pro to, aby své peníze udržel pohromadě,“ dál popisuje Hauke Brost. Proto cokoli od opravy rozbitého auta po chybějící nábytek patří k oslabení jeho ega.

Kdo to může potvrdit? Milan (37): „Milenka neunesla rozchod a rozmlátila mi dvě okna v přízemí. Když přišel účet, nadával jsem. A to jsem ještě nevěděl, že některé oblíbené kousky mého šatníku, včetně kožené bundy za deset tisíc, putovaly na charitu. Idiotka!“ Tak aspoň že se sociálním cítěním…

5. Přátelé? Moji!

Když se muž s někým rozchází, potřebuje svoje přátele víc než kdy jindy. Jenže co když je ex přetáhla na svoji stranu? Hauke Brost říká, že získat i zbytek jeho rodiny, rodiče i sourozence, patří k velkým tahům proti mužům.

Kdo to může potvrdit? Andrej (31): „Máte pocit absolutního vyhoření, když se s vámi nebaví ani židle. Bejvalky mají svoje verze, jak a proč k rozchodům došlo, a doma některé věci prostě vysvětlit nelze. K naší škodě.“

A co rozběsnilo vašeho partnera, když došlo na rozchod?

Reklama

Související témata:

Načítám