Hlavní obsah

Co nového do bytu? Inspirujte se!

Foto: Gazel

Židle s integrovaným gymnastickým míčemFoto: Gazel

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky ze světa bydlení, doplňků, ale také designu představil letošní jarní veletrh Mobitex, který se konal na brněnském Výstavišti. Že jste se tam nedostali? Nevadí! Byli jsme tam za vás a zde je to nejzajímavější, co bylo na výstavě k vidění.

Článek

Zdravé sezení bez pádů

O pozitivních účincích sezení na gymnastickém míči už bylo napsáno spoustu řádků, ale nechte na balonu sedět dítě při psaní domácích úkolů! Několikrát spadne, věčně se bude někam koulet a i když je pohyb při sezení žádoucí, nesmí být na úkor soustředění. Tento problém vyřešila společnost Gazel, která na brněnském veletrhu představila takzvaný Sitness. Jde vlastně o židli, která odpovídá zásadám zdravého sezení, ovšem omezuje nestabilitu míče. Židlomíč je vysoký 55 centimetrů a široký 45 centimetrů. Vyrábí se v pěti barvách a doporučená cena je 4920 korun.

Pro klidný spánek

Zdravě se má nejen sedět, ale také spát. Poprvé v České republice se na Mobitexu představila italská společnost Magniflex. Ta nabízí celou kolekci matrací v různých cenových kategoriích a od své konkurence se liší například patentovaným systém Airyform, který zajišťuje volné proudění vzduchu jádrem matrace pomocí průduchů. Ty jsou rozmístěny do tří pásem, přičemž nejvíce jich najdeme v oblasti horní části trupu a nohou a menší počet v oblasti pánve. Tím se zmírňuje tlak na naše tělo během spánku, které se tak může dokonale uvolnit a zregenerovat. Perličkou této společnosti jsou matrace, které navrhla ve spolupráci s proslulým návrhářem Pierrem Cardinem a také nesou jeho jméno.

Foto: Koryna

Kolekce ložnicového nábytku od KorynyFoto: Koryna

Z kuchyně až do ložnice

Kuchyň české značky Koryna má doma už leckdo, proto už někteří zaznamenali, že v nabídce této firmy najdou i vestavné skříně a sestavy pro obývací pokoje. To souvisí i se současným trendem, kdy se stírají rozdíly mezi kuchyní a obývacím pokojem a nábytek se vyrábí nejen ve stejné kvalitě, ale také designu. Jako novinku přestavila Koryna na veletrhu i novou kolekci nábytku do ložnice. Součástí je postel, noční stolky, komoda a nástěnné zrcadlo - vše sladěno v kombinaci bílého lamina a buku mořeného do odstínu ořechu. Ložnice je regálovou skříní oddělena od malého pracoviště.

Český design žije

Ačkoli všude kolem nás prý vládne krize, veletrh ukázal, že čeští výrobci stále nabízejí kvalitní a zajímavé výrobky. Příkladem je sedací nábytek OVO od firmy Vespera, které získalo cenu Grand Prix Mobitex 2009. Porota u něj ocenila nejen zajímavý design, ale především novou technologii výroby a zpracování překližky.

Foto: Max Paladinelli

Je libo kychyň ve zlatě?Foto: Max Paladinelli

Zlatá tečka

Obdiv si na veletrhu získala kuchyň společnosti Palladinelli Design Italiano, která měla horní skříňky obložené čtyřiadvacetikarátovým zlatem. To je před poškozením chráněno tvrzeným polyesterovým lakem, naneseným v několika vrstvách. Ovšem „šokujících" výrobků bylo možné najít v expozici této firmy více. Hned za kuchyní následovala „briliantová postel" - dvoulůžko, které ve spojích polstrování vysokého čela zdobí křišťály Swarovski. I tento nápad dokazuje, že tvorba Maxe Palladinelliho nemá žádné limity. „Jsme schopni navrhnout a dodat cokoli. Naším jediným limitem je rozpočet klienta," upřesnil designér.

Máte na účtu čtvrt milionů, které stojí zlatá kuchyň, nebo pouze pár tisícikorun? Pamatujte, že při zařizování bytu nezáleží ani tak na penězích, jako na nápadu a originalitě. A ty přece nic nestojí!

Reklama

Související témata:

Načítám