Hlavní obsah

Co stojí za jeho náhlou změnou chování v posteli?

Foto: Thinkstock

Změny v milování jsou většinou vítané, někdy ale mohou znamenat problémFoto: Thinkstock

Reklama

Z něžného beránka se stal chtivý vlk? Při milování je napjatý a vůbec vás nevnímá? Dokonce už i odmítnul „neslušný návrh“? Pak své starosti vyjadřuje přes postel! Těchto 5 situací určitě dobře znáte!

Článek

Psycholožka Brandy Engler, autorka nové knihy Muži na gauči: skutečné sexuální příběhy, láska a psychoterapie, odhaluje, že chování mužů v ložnici vypovídá o stavu jejich emocí a citů. Zde je pět příkladů, které hovoří za všechny.

1. Je (víc) agresivní

„Mnoho žen předpokládá, že muži mají biologické potřeby, které prostě musí být splněny, ale zapomínají, že i muži jednají na základě motivace k sexu," říká doktorka s tím, že stav duše se v ložnici projeví tak jako tak. „Například, pokud se muž cítí bezmocný – třeba po ztrátě zaměstnání – může se mezi polštáři chovat agresivně. Jestli si něčeho takového všimnete, zahajte konverzaci mimo ložnici, abyste oba pochopili, zda se muž cítí špatně všeobecně nebo jen v rámci vašeho vztahu,“ radí Engler. Podle ní se muži vybíjí v ložnici.

2. Působí napjatě a ustaraně

„Napjatost může být znakem úzkosti vinou odpovědnosti za potěšení ženy,“ říká odbornice a apeluje tak na všechny dámy s otázkou: Máte i vy sklony být v ložnici pasivní? Necháváte všechno na něm? Pak partnera nutíte, aby jednal za vás za oba. Její rada? Snažte se oprostit od starostí a těšte se z přítomnosti, vychutnávejte, relaxujte, soustřeďte se na okamžik. Ale hlavně nečekejte, že se vám sám svěří.

„Je to, jako kdyby si muži pamatovali ony primitivní obranné impulzy: nikdy neprojevit slabost, být neustále ve střehu. A podvědomě podle toho jednají v každodenním životě,“ zastává podobný názor philadelphská psycholožka Barbara De Angelis v jednom ze svých bestsellerů. Trocha vaší iniciativy vztahu jedině prospěje!

Foto: Thinkstock

Zničehonic je v posteli jiný? Zjistěte, co vám tím chce říctFoto: Thinkstock

3. Sex chce častěji než obvykle

Že to svědčí o velkém sexuálním apetitu? Omyl! Pánové, kteří náhle začnou být na frekvenci sexu náročnější, tak nejednají z čisté nadrženosti. „Cítí úzkost a potřebují se ujistit, že je žena stále miluje,“ míní doktorka. „Muži, kteří potřebují útěchu či ujištění od ženy, to někdy vyjadřují sexem, ne slovy,“ uvádí i Angelis. Na vás je taktně ho vyzvat, aby se nejdřív vyzpovídal. „Nejhorší je odmítnutí. Fakt podpásovka,“ vzkazuje podnikatel Patrik.

4. Snaží se být neviditelný

Vyhýbá se vám? Jistě, může myslet jen na práci, být unavený nebo nemocný. Nebo ho potkalo nějaké zklamání v rámci vašeho vztahu. (A rozhodně se do toho nepočítá fakt, že jste po těhotenství o 25 kilo těžší.) Podle Engler je to tak, že někteří muži jsou frustrovaní z nadstandardní péče věnované dětem. Pokuste se investovat do vztahu víc času.

5. Změna v sexuálního pecivála

Jsou mu jedno pokusy o fyzický kontakt, nechce pro vztah ani sex nic udělat? Je laxní? „Ve své praxi často slýchávám stížnosti mužů, že se cítí být nedoceněni,“ říká Engler. Proto se občas ujistěte, že partner ví, jak moc vám na něm záleží. Nechte vzkaz na zrcadle v koupelně, napište mu sladkou sms. Dění mimo ložnici se v posteli dost promítá! V tom jsou muži tak trochu jako ženy…

A co vy? Poznáte na partnerovi, když se chce „vybít“ sexem?

Reklama

Načítám