Hlavní obsah

Co zabírá na akné i poškozené vlasy?

Foto: Thinkstock

S čím vším si poradí kosmetika z Mrtvého moře?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte problematickou pleť, kožní problémy nebo prostě chcete jen svému tělu dopřát pořádnou dávku minerálů a vitaminů? Vyzkoušejte kosmetiku z Mrtvého moře. O jeho blahodárných účincích už věděla i královna Kleopatra a využívají se pro ně dodnes. My vás seznámíme s 10 oblíbenými produkty na trhu a poradíme, jak je používat.

Článek

Kosmetika z Mrtvého moře nabízí mnoho různých produktů pro péči o obličej, tělo, vlasy a také mnoho speciálních přípravků. V nabídce jsou denní, noční, oční krémy, krémy proti vráskám či séra proti stárnutí pleti, pleťové masky, peelingy, odličovací přípravky, šampony, kondicionéry, vlasové masky a samozřejmě koupelové soli, bahno a voda z Mrtvého moře.

Všechny tyto prostředky seženete u firem, které se specializují přímo na kosmetiku z Mrtvého moře. Výběr je opravdu veliký. Ať už je to NevO Dead Sea SPA, MINERAL Beauty System, Ahava, Sea of SPA, Kawar nebo Malki. Záleží však na vás, kterou značku si vyberete.

Foto: Thinkstock

V nabídce firem najdete například i séra proti stárnutí pletiFoto: Thinkstock

A proto jsme se na vaše oblíbené vychytávky zeptali i v anketě na Facebooku. Zajímalo nás, jaké jsou vaše nej přípravky a proč preferujete tuto kosmetiku. Důvody jsou dle vás jasné: je šetrná k pokožce, příjemně voní, a hlavně pomáhá. Třeba na suchou nebo zralou pleť, akné, atopický ekzém i lupénku.

K čemu jsou dobré minerály z Mrtvého moře

Mrtvé moře je jednou z nejunikátnějších lokalit, která je nejbohatším přírodním zdrojem rozličných minerálů na Zemi. Obsahuje asi 26 různých přírodních minerálů a 33 % soli, což je přibližně desetkrát vyšší hodnota ve srovnání se Středozemním mořem nebo oceány. Zajímavosti o soli si přečtěte také v našem článku Vše o soli: Kdy škodí a kdy pomáhá?. A tohle jsou nejdůležitější z minerálů:

  • hořčík: aktivuje metabolismus, má hojivé účinky, antiage efekt – působí proti stárnutí, zlepšuje imunitní funkce, silně působí proti stresu
  • draslík: udržuje pokožku optimálně vlhkou
  • chlór: vyrovnává obsah soli v buňkách
  • vápník: posiluje buňky a aktivuje enzymy (bílkoviny)
  • bróm: dezinfikuje, pomáhá hojit kožní nemoci

1. Peeling NevO Dead Sea SPA, 800 Kč (430 g)

Tento tělový peeling skvěle čistí pleť, odstraňuje odumřelé kožné buňky a zároveň hydratuje pokožku, protože kombinuje sůl z Mrtvého moře bohatou na minerály, s uklidňujícími aromatickými oleji a bylinnými výtažky. Doporučuje ho i naše editorka Sabina, která jej využívá hlavně na ruce. Jak, si přečtěte zde.

Použití: Při sprchování vmasírujete krouživými pohyby trochu peelingu do pokožky a nechte ho působit 5 minut. Následně smyjte studenou vodou. Klidně aplikujte jednou až dvakrát týdně.

2. Sůl z Mrtvého moře Manufaktura, 149 Kč (500 g)

Jste ve stresu a unavené i teď v létě? Tak si připravte koupel ze 100% čisté soli z Mrtvého moře, která je známá pro své regenerační a antistresové účinky na tělo a kůži. Koupel v soli totiž přirozeně prokrví vaši pokožku a odstraní z ní škodliviny. Je vhodná také pro lidi trpící lupénkou, ekzémy a akné. Pomůže vám ale i při revmatických a kloubních bolestech.

Použití: Ve vaně s teplou vodou o teplotě asi 37 °C rozpusťte 250 g soli a položte se do připravené lázně. V lázni relaxujte 15–20 minut. Po koupeli opláchněte tělo pouze vlažnou čistou vodou.

3. Bahno z Mrtvého moře, Kawar, 169 Kč (350 g)

Tento produkt je 100% přírodní a obsahuje vysoké procento hořčíku, draslíku, bromu a dalších minerálů, které působí uklidňujícím účinkem na celé tělo a pokožku zregenerují. Bahno si můžete dopřát i na pokožku hlavy a na vlasy, kde působí jako revitalizér.

Použití: Tubu s bahnem nahřejte ve vodní lázni s teplotou 37–40 °C a řádně protřepejte. Pak naneste tenkou vrstvu na celé tělo a nechejte působit 10–15 minut, poté spláchněte teplou vodou.

4. Akné čist icí mýdlo Sea of SPA, 95 Kč (100 g)

Máte problematickou pleť se sklony k tvorbě akné? Pak je tu pro vás mýdlo s minerály, které vám pomůže odstranit nečistoty, mastnoty a prach. A jak se liší od běžných tělových mýdel? Je šetrnější, protože neobsahuje složky, které můžou pokožku obličeje dráždit, vysušovat či zanechávat mastný film.

Použití: Obličej si umývejte dle typu pleti 1–3x denně, ale vyhněte se kontaktu s očima. Pokud však mytím dojde k nadměrnému vysušení pleti, může to mít za příčinu ještě větší produkci maziva, které akné způsobuje. V tomto případě akné čisticí mýdlo používejte pouze jednou denně nebo jednou za dva dny.

5. Regenerační šampon Kawar, 229 Kč (400 ml)

Šampon je vhodný zejména pro dlouhé a poškozené vlasy, které posiluje po celé délce a zabraňuje třepení konečků. Přírodní obsah minerálů, organických složek a extraktů z Mrtvého moře vrátí vašim vlasům vitalitu, usnadní rozčesávání a jejich následnou úpravu. Kosmetika Kawar nabízí také šampon proti lupům a na mastné vlasy.

Použití: Šampon naneste na vlhké vlasy a jemnou masáží vytvořte pěnu, kterou pak smyjte. Pro větší efekt opakujte vše ještě jednou.

6. Bambucké máslo NevO Dead Sea SPA, 1250 Kč (50 ml)

Teď v létě se vám tento krém hodí jako ochrana proti slunci, na řešení pigmentových skvrn, pro hydrataci a výživu pokožky. Též ho můžete používat proti vráskám a oživení kůže v oblasti očí. Chlubí se i vynikajícími výsledky při léčbě bolesti svalů, revmatismu, popálenin a i při běžných poraněních, kdy působí jako přírodní antibiotikum.

Použití: Postižená místa mažte slabou vrstvou klidně i 2x až 3x denně. Hojivé vlastnosti byste měly pocítit už po první aplikaci.

7. Regenerační krém na ruce Manufaktura, 125 Kč (75 ml)

Pokožka na rukou si zasluhuje mimořádnou péči. Proto zkuste krém na ruce s bambuckým máslem, které má velmi zvláčňující a ochranné schopnosti. Dalšími složkami jsou regenerační sůl, výživný a hydratační hroznový olej, hojivý a zklidňující pantenol, makadamiový olej a glycerin. Díky těmto přírodním ingrediencím bude vaše pokožka dobře hydratovaná a pružná. Krém je vhodný i pro osoby s citlivější pokožkou.

Použití: Nanášejte ráno a večer a vždy ruce i nehtová lůžka jemně promněte.

8. Tělový gel proti celulitidě MINERAL Beauty Systém, 458 Kč (150 ml)

Také stále bojujete s pomerančovou kůží v oblasti hýždí či bříška? Možná je na čase vyzkoušet gel s minerály z Mrtvého moře v kombinaci s přírodními složkami – jojobovým olejem, Tea Tree olejem a Aleo Vera gelem. Ten vám pomůže pokožku dostatečně prokrvit a eliminovat její nerovnosti.

Použití: Vmasírujte na problematická místa ráno a večer.

9. Sérum proti stárnutí pleti Sea of SPA, 949 Kč (44 kapslí na 2 měsíce)

Unikátní sérum proti vráskám, které obsahuje minerály Mrtvého moře, oleje a rostlinné extrakty, vitamin E, A, F, omega 3 mastné kyseliny, extrakt ženšenu a vyživující, hydratační složky, je vhodný hlavně pro zralou, unavenou a povadlou pleť. Sérum vám pomůže udržet pružnou pleť a snižovat tvorbu nových vrásek. Zanechá vaši kůži hladkou a uvolněnou.

Použití: Sérum byste měly používat večer na čistou pleť na celý obličej nebo na místa, kde se nejčastěji tvoří vrásky (okolí očí, mezi obočím, čelo, kolem úst). Nanášejte jej první měsíc jednou denně jemnou masáží spojenou s poklepáváním, poté snižte četnost aplikací na každý druhý den.

10. Oční krém Kawar, 154 Kč (30 ml)

Hledáte-li něco na zpevnění a vypnutí jemné pleti v okolí očí, zkuste krém s minerály z Mrtvého moře, AHA kyselinami a vitaminem A. Pleť hydratuje, vyživuje a regeneruje zároveň a extrakt z karotkového oleje napomáhá navíc zpomalování procesu stárnutí.

Použití: Každé ráno a večer si jemně vklepejte konečky prstů malé množství krému do okolí očí od vnitřního koutku k vnějšímu.

O další vámi oblíbené výrobky z Mrtvého moře se s námi podělte v diskusi pod článkem. Budeme se těšit.

Reklama

Související témata:

Načítám