Hlavní obsah
Foto: portál matkyadcery

Foto: portál matkyadcery

Na dnešek jsme si pro vás nachystali recept na čokoladové cupcakes, kterým neodoláte. Čokoláda navíc uklidňuje, takže si v tom počínajícím předvánočním shonu aspoň trochu odpočinete.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
Těsto
  • 160 g hořké čokolády
    7
  • 200 g másla
    7
  • 200 g cukru moučka
  • 4 ks vejce
    3
  • 230 g hladké mouky
    1
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 4 lžíce kakaa
Na ozdobu
  • 25 g hořké čokolády
    7
  • 150 g termizovaného sýra
    7
  • 50 g cukru moučka
  • 2 kapky vanilkového extraktu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 170 stupňů. Hořkou čokoládu nasekejte nahrubo a rozpusťte ji ve vodní lázni. Máslo s cukrem vyšlehejte do světlé pěny a postupně jedno po druhém do ní přidávejte vejce. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu a proseté suché ingredience.

02.

Formu na 12 cupcakes vyložte papírovými košíčky, rozdělte do nich těsto a dejte asi na 15–20 minut péct. Než upečené cupcakes vychladnou, připravte si krém: jednoduše smíchejte rozpuštěnou čokoládu se smetanovým sýrem, cukrem a troškou vanilkového extraktu. Nakonec krémem cupcakes ozdobte (přidat můžete i nějaké ovoce) a můžete podávat!

Související témata:

Načítám