Hlavní obsah

Zlato pro vaši pleť

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zlato přidávali do kosmetiky již ve starověkém EgyptěFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Používání vzácných kovů a polodrahokamů v kosmetice není žádným módním výstřelkem. Zlato při výrobě mastí používali už staří Egypťané. Mísili je s rostlinnými silicemi a vytvářeli tak „elixíry mládí". Podívejme se jaké účinky mají pro vaši pleť drahokamy a v jakých přípravcích je najdete.

Článek

Diamant. Jeho krása a čistota fascinuje lidstvo od nepaměti. Tomuto kouzlu museli zákonitě podlehnout i výrobci kosmetiky. Má totiž jedinečnou vlastnost zesilovat účinky ostatních složek krémů. Navíc vaši pleť vyčistí, zpevní, omladí a opticky projasní. Vyzkoušet to vše můžete například díky omlazujícímu krému Diamond Cellular firmy Oriflame. Obsahuje hned dva druhy diamantu. Mikronizovaný diamantový prášek a takzvaný „bílý diamant" neboli výtažek z lanýžů, který navrací pokožce pevnost, odstraňuje únavu a mdlost. Krém pořídíte u distributorů kosmetiky Oriflame za 799 korun.

Zlaté mámení

Nejcennějšími vlastnostmi, které se zlatu v kosmetických přípravcích připisují, jsou omlazující a antioxidační účinky. Působí na stimulaci buněčné aktivity a napomáhá obnově pokožky. Velkou úlohu proto hraje v přípravcích, které jsou určeny převážně pro ženy nad 45 let věku, jako je tomu právě u krému Elixir d´Or značky Jean d´Estrées. Ten obsahuje zlata až čtyři procenta, a to není vše. Jeho účinky jsou dále podporovány extraktem z čínských sladkovodních perel. Elixir d´Or můžete získat ve vybraných kosmetických salonech za 3540 korun.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Prášek z diamantů vaši pleť rozjasníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Perly z řek i moří

Perlový prášek se již po staletí používal k zesvětlení pleti. Účinně bojuje proti pigmentovým skvrnám a má výrazné regenerační a hydratační vlastnosti. Díky nim se perly stávají cennou součástí krémů pro omlazení pokožky obličeje, jako je tomu například u již zmíněného přípravku Elixir d´Or.

Safíry, rubíny neboli korund

Tento vzácný nerost je nám dobře znám v podobě rubínů a safírů, které jsou často používány ve šperkařství. V kosmetických přípravcích se setkáme nejčastěji s mikrokrystalky korundu, které jsou obsaženy v exfoliačních přípravcích, jako například v setu pro mechanickou mikrodermabrazi od firmy Thalgo. Krystalky korundu zajistí odstranění odmuřelých buněk a tím podporují buněčnou výměnu. Po pravidelném ošetřování se vaše pleť stane zářivá a znatelně jemnější. Sada obsahuje vzájemně působící krém a masku, které pořídíte za 1890 korun.

Kaviár nejen na talíři

Luxusní záležitostí všech gourmetů, jakou kaviár bezesporu je, si náležitě cenní i v kosmetickém průmyslu. Není divu, je účinným pomocníkem při obnově buněčné struktury pleti a výrazně stimuluje její regeneraci. Kaviár obsahuje proteiny, vitaminy A, D a mnoho stopových prvků (fosfor, vápník, mangan, hořčík, železo a měď), díky nimž pleť získá i optimální výživu. Těchto pozitivních vlastností kaviáru se rozhodla využít česká firma Dermacol ve svém kaviárovém povzbuzujícím séru Stress Control. Pokožku vypíná a propůjčuje jí přirozený jas. Sérum pořídíte v prodejnách kosmetiky za 299 korun.

Foto: TendenceZázračný krém Elixir d´OrZ říše rostlin

Náš výčet vzácných kosmetických přísad by nebyl kompletní, kdybychom nezmínili alespoň jednoho zástupce z rostlinné říše. Je jím pačuli. Jedná se o vzácnou silici, která se získává z mladých výhonů a listů stromu Pogostemon. Pravé pačuli je dokonce dražší než zlato a je využíváno převážně v parfumerii, kosmetice a výrobě mýdel. Pačuli si nejvíce užijete ve vůni Angel od Thierry Mugler, která jej obsahuje až úctyhodných třicet procent.

A co říct závěrem? Ať už s diamanty či bez nich, tím nejcennějším darem přírody pro vaši pleť vždy zůstane voda.

Související témata:

Načítám