Hlavní obsah

Čtenářka Soňa: „Ulítla" s milencem, teď jí vyhrožuje prozrazením!

Foto: isifa

Zhrzený milenec, který vyhrožuje, že vše řekne, nevěstí nic dobrého (ilustrační foto)Foto: isifa

Reklama

Čtenářka Soňa je vdaná, ale má za sebou úlet s milencem. S tím se po krátké době rozešla, došlo jí, že to byla chyba. Jenže zhrzený milenec jí teď vyhrožuje. Prý vše řekne jejímu muži! Co teď?

Článek

Přestože Soňa (32) žije ve spokojeném manželství, prožila menší románek s jiným mužem. „Byl to omyl, bohužel mi to došlo až po dvou měsících. Udělala jsem blbost a teď za ni nejspíš zaplatím. S milencem jsem se rozešla, ale on mi teď vyhrožuje, že všechno řekne,“ popisuje Soňa.

Bojí se, že přijde o manžela a vztah, na kterém jí záleží, i když to před pár měsíci tak nevypadalo. „Až když jsem měla manžela s kým srovnat, došlo mi, jak moc ho miluji. Jsem zoufalá a nevím, co mám dělat,“ dodává Soňa.

Foto: thinkstock

Nevěra může Soňu přijít velmi draho. Může jen doufat, že její exmilenec své výhrůžky nesplní (ilustrační foto)Foto: thinkstock

Čtyři možnosti, žádná správná

Je jasné, že jsou čtyři varianty, jak to může dopadnout. Ani jedna ale nezaručuje šťastný konec.

  • Mlčet a doufat – Soňa může předstírat, že se nic neděje a věřit, že výhrůžky jejího milence jsou plané. „Jít žalovat manželovi by nebylo od milence zrovna chytré a moc by tím nezískal, ale pravda je, že lidé dělají z nešťastné lásky řadu pitomostí,“ říká psycholožka Martina Porkertová.
  • Přiznat se – Soňa může svého milence předběhnout a vše manželovi říct. Je to ale obrovský risk. „Je to šance, jak to férově urovnat, ale manžel to nemusí unést. Ale čtenářka má výhodu v tom, že sama může zvolit místo, čas a formu, jakou to partnerovi řekne,“ říká Martina Porkertová.
  • Zatloukat– V případě, že milenec skutečně vše řekne, může Soňa postupovat podle hesla doktora Plzáka „zatloukat, zatloukat, zatloukat“. „Vše má ale své meze, není dobré dělat z někoho, na kom nám záleží, nejen paroháče, ale ještě blbce,“ odmítá tuto možnost psycholožka Lucie Horníková.
  • Pozdní přiznání – Je to mix mezi první a druhou možností. Tedy stav, kdy se Soňa přizná až ve chvíli, kdy její milenec vše řekne. „Mohlo by to vztah a společnou budoucnost nejméně ohrožovat a při troše štěstí zhrzený milenec bude mlčet. Ale je dobré si připravit argumenty, proč se nepřiznala hned a podobně,“ radí Lucie Horníková.

Co by měla Soňa udělat podle vás?

Reklama

Související témata:

Načítám