Hlavní obsah

Čtenářky v roli modelek: Jak oblékat drobnější postavu?

Foto: Jakub Jurdič

Roli modelky si vyzkoušela dvojnásobná maminka HankaFoto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naše dnešní modelka Hanka klame tělem – s její drobnou postavou a téměř holčičkovskou vizáží by jí (skoro) čtyřicítku hádal jen málokdo. Jste zvědavé, do čeho ji oblékla stylistka? Pokračujte níže.

Článek

Dvojnásobná maminka Hanka pracuje jako vizážistka. Zatímco v běžném životě zkrášluje ostatní, tentokrát poskytneme veškerý servis my jí. Ve svých devětatřiceti letech má štíhlou postavu, kterou by nepohrdly o generaci mladší ženy, ani ona si ale nemůže obléknout všechno, co by chtěla. Měří totiž sto šedesát centimetrů a je velmi drobná (občas musí dokonce zamířit do dětského oddělení). Cíl stylistky Ireny tak byl jasný – vytvořit ženskou siluetu a opticky jí přidat na výšce.

Módní iluze

Klasicky střižené šaty se zúženým pasem a rozšířenou sukní vytvoří iluzi dokonalých křivek i z chlapecké postavy. Pokud nechcete působit v šatech příliš panenkovsky, můžete je doplnit obdobně jako stylistka Irena. Tmavé boty s otevřenou špičkou model posunou jiným směrem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Lindex, 1799 Kč), bunda (New Yorker, 799 Kč), boty (Baťa, 1599 Kč), náhrdelník (Dyrberg/Kern, 4399 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Flitry & proužky

Bát se nemusíte ani pozornost přitahujících blýskavých materiálů. Taková flitry posetá sukně je navíc variabilnější, než by se mohlo zdát. Slušet jí bude večerní top, stejně jako obyčejné proužkované tričko.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sukně (Lindex, 899 Kč), triko (Tally Weijl, 529 Kč), hodinky (Dyrberg/Kern, 5299 Kč), kabelka (Baťa, 799 Kč), boty (F&F, 529 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Barevné psaníčko osvěží každý outfit. Ke kterému odstínu se přikloníte?Foto: archiv firem

Sukně, nebo šortky?

Jaro oficiálně začalo, takže nevynecháme ani krátké délky. Pokud jste v minulém roce nezaznamenaly skort (kousek na pomezí sukně a šortek), letos vaší pozornosti zaručeně neunikne. Výhodou je, že přestože má vzhled asymetrické sukně, jde ve skutečnosti o šortky, ve kterých se dá přece jen pohybovat svobodněji. P. S.: Na seznam módních nezbytností si připište i šněrovací boty.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šortky (New Yorker, 499 Kč), triko (Lindex, 249 Kč), náhrdelník (Dyrberg/Kern, 10 499 Kč), kabát (C&A, 1298 Kč), boty (Tally Weijl, 949 Kč), sluneční brýle (Baťa, 299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

Šortková sukně je stále v kurzu. Která se líbí vám?Foto: archiv firem

Rozpohybované třásně

Třásně patří k trendům, které nás opravdu baví. Hýbají se totiž spolu s jejich nositelkou. Zakomponovat je přitom můžete i do ležérního outfitu. Vyzkoušejte kardigan, kterým můžete ozvláštnit denimovou klasiku a klidně přidejte i druhé třásně na kabelce.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Tally Weijl, 799 Kč), tílko (New Yorker, 139 Kč), kardigan (Tally Weijl, 799 Kč), boty (F&F, 799 Kč), náhrdelník (H&M, 299 Kč), kabelka (H&M, 799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Krajka versus kůže

Ačkoli to vypadá, že protichůdnější materiály už neexistují, krajka si s drsnou kůží nebo koženkou (tu jsme zvolili my) perfektně rozumí. Odvážná dvojice vás může doprovodit i na večírek – stačí, když ji doplníte podpatky a psaníčkem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kalhoty (Tally Weijl, 799 Kč), top (Tally Weijl, 799 Kč), kožené boty (Baťa, 2199 Kč), kabelka (F&F, 529 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Toužíte po novém sestřihu, barvě i líčení? Přihlaste se a nechte se od týmu odborníků kompletně proměnit! Den D vypukne v úterý 14. 4. v Praze. Zájemkyně se mohou hlásit na e-mail jana@prozeny.cz. Nezapomeňte připojit vaše aktuální fotografie, věk, kontakt na vás a připište, proč bychom měli proměnit právě vás!

Načítám