Hlavní obsah

„Vycvičte“ si sexy zadeček!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Odměnou vám budou obdivné pohledyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Co muže na ženě zaujme nejvíce? Prsa. Vlasy. A pozadí! A právě poslední zmiňovaná partie je ta, kterou můžete snadno dovést až k sexy dokonalosti. Postačí k tomu několik jednoduchých cviků. Poradíme vám, jaké to jsou!

Článek

Na ženském těle je mnoho partií, které, bohužel, až tak snadno upravit nelze. Pokud si přejete mít třeba větší prsa, nezbývá nic jiného než jít tak říkajíc „pod kudlu“. Chcete-li dlouhé vlasy, musíte si je nechat draze prodloužit a i pak jim věnovat nemalou péči. Přesto je zde ale něco, co si můžete „vylepšit“ sama svojí pílí. Vaše pozadí! Díky cvičení totiž můžete dosáhnout pěkného sexy zadečku již za pár dní. Některé cviky jsou navíc velmi nenáročné a dokonce i nenápadné.

Protahování

Možná se vám bude zdát, že běžným protahováním svalů u nohou vaše zadní partie nijak nepracuje, ale pravdou to není. „Pokud necháte nohy v kolenou natažené a rukama se dotýkáte země, dochází k protažení nejen svalů na nohou a šlach v koleni, ale protahují se i vaše hýždě. Dojde k uvolnění svalů a vypnutí kůže, která tak získává elasticitu. K dokonalému protažení bohatě postačí zhruba deset takovýchto shybů za den, třeba hned po ránu,“ radí Kateřina Havránková, profesionální fitness trenérka.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Denně udělejte dvacet až třicet dřepůFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Dřepy a kolena od sebe

Vedle protahování svalů je však potřebné také jejich posilování. A toho docílíte pravidelným „dřepováním“ s koleny od sebe. „Mírně se rozkročíte a kolena směřujete od sebe. Denně si takto udělejte dvacet až třicet dřepů. Po čase můžete počet zvyšovat,“ vysvětluje Kateřina Havránková. Tento cvik vám pomůže udržet pozadí svalnaté a pevné. „Dřepy zabraňují tomu, aby hýždě nabývaly na šířce,“ dodává trenérka.

Běhání po schodech

Další cvik je tak trochu cvik necvik. K dokonalému sexy zadečku vám totiž výrazně pomůže i to, když se na čas vzdáte výtahu a budete chodit po schodech pěšky. Anebo po nich přímo běhat. „Když jdete do schodů s nějakou zátěží, postačí třeba nákup, zabírají výrazně také hýžďové svaly a formují se. Proto je někdy dobré bydlet ve vyšším patře v paneláku,“ žertuje Kateřina Havránková a dodává, že běh po schodech je v některých státech považován za sportovní disciplínu. Takže pokud budete patřičně trénovat, můžete se tomuto netradičnímu sportu začít věnovat i na profesionální úrovni.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Místo výtahu běžte po schodechFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Posilujte i v kanceláři

Nebezpečí pro vaše pozadí je takzvané sedavé povolání. Pokud trávíte v kanceláři za stolem několik hodin denně, získá váš zadeček nevzhledný „rozpláclý“ tvar. Můžete tomu ale předcházet nenápadným kancelářským cvikem. „Sedíte-li za stolem, zkuste stahovat a uvolňovat hýžďové svaly. Dojde tak nejen k prokrvení, ale i k posílení pozadí,“ radí fitness trenérka.

Opticky pomůžou podpatky

Než se vám ale za pomoci nejrůznějších cviků podaří získat pozadí svých snů, můžete klamat alespoň opticky. Chodí-li totiž žena na vysokých podpatcích, opticky se jí protáhnou nohy a zvýrazní zadní partie. I to je důvod, proč muži po ženách na podpatcích tak pokukují. Navíc každá žena na vysokých botách má tendence své zadní partie tak trochu více „vystrkovat“.

Jaké máte vy zkušenosti s cvičením pro sexy postavu? Znáte nějaké cviky, jak zpevnit a vytvarovat pozadí? Pokud ano, napište nám je na info@prozeny.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám