Hlavní obsah

Dara Rolins: Jaké jsou její triky pro dokonalou postavu?

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dara Rolins. Připravuje novou desku, zpívá společně se svým životním partnerem Rytmusem a k tomu navíc vypadá naprosto dokonale. Jak to dělá? Prozradila nám to!

Článek

Máte dokonalou postavu. Jak často teď cvičíte? Jak dlouho trvá trénink?

„Cvičím v podstatě každý den. Pod dohledem trenérů 4 pracovní dny v týdnu. Trenéry mám dva, jelikož chodím do posilovny Worldclass a na pilates. Bez nich jsem výrazně míň výkonná, když to řeknu mírně. Po pravdě? Líná... Mám vedle postele běžící pás, takže když mě nenajdete s trenérem, najdete mě tam. Obrovskou výhodou je i druh práce, kterou dělám. Nutí mě být neustále v pohybu."

Jsou cviky či sporty, které vyloženě nemusíte, a naopak ty, na které se do posilovny třeba i těšíte?

„Nerada běhám, upřednostnuji svižnou chůzi. A co opravdu nemusím, jsou kliky. Když mám hodinu, těším se hlavně na svoje trenéry a práci s nimi. Vím dobře, že pod jejich dohledem jsem na sebe mnohem přísnější! Mám radost, když se překonám a pochválí mě. Když vidím, že se zlepšuju. Je to motivace."

Dřete jen v posilovně, nebo děláte i jiné sporty?

„Jak už jsem říkala, před půl rokem jsem objevila pilates, a to výrazně změnilo pohled na moje tělo. Dobrá, nejde o sport, ale o druh cvičení. Posilovna a pilates plus taneční tréninky a vystoupení – to je seznam mé pohybové kultury :-)."

Cvičíte dlouhodobě, nebo vždycky třeba dva měsíce zamakáte, a pak si dáte pauzu?

„Cvičím pravidelně a dlouhodobě. Našla jsem dokonalou kombinaci cvičení. Posilování skvěle doplnuje pilates a naopak. Jde o přirozenou potřebu věnovat se svému tělu. Je mi pak líp i na duši."

Dara ve WorldClassu se svou osobní trenérkou Veronikou

Jak vypadá váš typický denní jídelníček?

„Ráno začínám jogurtem nebo tvarohem s vločkami, müsli a ovocem. Zbožnuji kokosovou vodu, piju ji většinou po cvičení. Saláty, ryby, hořká čokoláda, sushi, hovězí a kuřecí maso, ovocno-zeleninové koktejly… To vše patří do mého jídelníčku. Nejím běžné pečivo, chleba výhradně celozrnný, jen minimálně příloh. A snažím se nejíst pozdě večer, syrovou zeleninu jen do 16. hodiny. A piji spoustu vody a zeleného čaje."

Můžete zhřešit ohledně stravy, třeba i vyrazit na party a pít alkohol, nebo jste v opravdu přísném režimu a každá jednohubka by byla vidět?

„Nejde ani tak o smrtelně přísný režim jako o fakt, že mě podobná lákadla nevzrušují. Vínko si dám, piju střik a dám si ho vždy podle chuti. Nasládlé koktejly a tvrdý alkohol mi nechutná. A před jednohubkami dávám přednost kvalitnímu dezertu nebo zmrzlině. Nic se nesmí přehánět, myslím teď ani ta omezení. Radši si dám trochu víc do těla než si zakazovat občasné prohřešky."

Občas prý zhřeší. O to víc si ale potom dá do těla!

Vnímáte některou část svého těla jako problematickou – že na ni musíte cvičit víc než na ostatní? Co přesně pro ni děláte?

„Bicepsy, stehna a zadek.To jsou partie, kterým musím věnovat více pozornosti. Ví to i Veronika, moje trenérka z posilky, a proto na ně u žádného tréninku nezapomene."

Dokážete si představit, že byste někdy vůbec měla nadváhu?

„Je pro mě typické, že se mi váha často houpe o dvě tři kila nahoru dolů. Je to podle toho, jak spím, jak náročný byl víkend – myšleno kolik bylo vystoupení, a pak taky když mi onemocní nebo odcestuje jeden z trenérů. To mám pak prázdniny i já… Přiznám se, že kdybych se přestala hýbat, určitě bych měla sklony tloustnout, i kdybych nijak výrazně nezměnila jídelníček. Prostě vím, že dokonalou postavu můžete mít jen cvičením. Žádná další kouzla, diety nefungují. Nejsou stabilní, nezaručí dlouhodobý efekt. Hubené, ale nepevné tělo není nic pěkného ani na pohled, ani na dotek."

Přiznala jste, že plánujete miminko. Nebojíte se, že to změní vaši postavu? Jak to bylo u prvního porodu?

„Být těhotná je boží dar. V takových chvílích jdou všechna dogmata stranou. To, že u toho přiberu, je samozřejmá věc! Rozhodně se nebudu nesmyslně trápit. Budu stále dodržovat určité principy, ale nebudu bláznit. Kdy jindy, než když je žena v tom, může bez výčitek sníst, na co má chuť? Samozřejmě nic se nemá přehánět. Důležité je nespustit se úplně, upravit si režim i způsob cvičení, hodně odpočívat a mít štastnou mysl. Při Lauře jsem přibrala 20 kilo a do roka jsem se jich s přehledem zbavila. Všechno jde, když se chce!"

Chcete chodit cvičit na stejné místo jako Dara? Zajděte na Worldclass.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám