Hlavní obsah

Dárky, které naštvou!

Foto: Thinkstock

Dárky by měly přinášet radost, ne zklamáníFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když se každý Ježíšek snaží, aby svým blízkým udělal radost, někdy se se svou nadílkou pořádně sekne. Jak se vyhnout u vánočního stromku zklamání? Poradíme vám, které dárky radši nedávejte!

Článek

„Jsem holka krev a mlíko, miluju dobré jídlo, zajímavé knihy, divadlo a film. A z duše nesnáším všechno, co byť jen vzdáleně připomíná sport. Jednou ve slabé chvilce jsem se ale zmínila příteli, že bych se svou nadváhou asi měla něco dělat. Pak přišly Vánoce a moje uvažování nabralo zcela jiný směr. Marně jsem se rozplývala u výloh s parfémy, sexy spodním prádlem nebo knižními novinkami. Můj přítel měl dávno jasno,“ vypráví Martina z Prahy.

„I když jsem se snažila, nedokázala jsem zakrýt své zklamání při nadílce, když jsem začala vybalovat dárky. Čím víc jich bylo rozbalených, tím víc mi tvrdly rysy v obličeji. Začalo to spalovačem tuku, pokračovalo sadou sportovního oblečení do fitka (nemusím snad ani říkat, že polovina mi byla malá), končilo to poukazem na měsíční cvičení s trenérem. Dodnes si pamatuji ten pocit, kdy jsem chtěla svého miláčka bez milosti vyhodit na mráz, aby mu vychladla hlava a začal přemýšlet,“ pokračuje Martina. Její Ježíšek to tenkrát opravdu neodhadl. Co dělat, aby se to nestalo i vám?

Vánoční dárek má být v prvé řadě překvapením. Něčím, po čem daná osoba touží, většinou to potřebuje pouze pro radost a poslouží to jen a jen jí. „Můj táta byl ze staré školy. Každý rok mi dával pod stromeček kazetu s mýdly a ani jednou nepřišlo nějaké překvapení. Nikdy nezapomenu na první opravdové splněné vánoční přání, když mi moje sestra koupila brusle,“ vzpomíná Petra ze Šumperka.

Co ženy nerady vidí pod stromečkem?

Domácí spotřebiče – Pokud si je vysloveně nepřejí, jak by je mohlo potěšit cokoliv související s domácími pracemi, na které jsou většinou samy? Myslíte, že pračka, vysavač nebo žehlička jsou opravdu vánočním dárkem s překvapením?

Hubnoucí prostředky – Dáte jim tím najevo, že jsou ve vašich očích příliš oplácané a měly by se sebou začít hodně rychle něco dělat.

Knížky, jak být lepší matkou, manželkou,… – Budou to brát jako jasný signál k tomu, že nejsou dobrými matkami, milenkami, manželkami. A zkazí jim to celé svátky.

Levná kosmetika – Pokud jim chcete koupit kosmetiku, zvolte radši jeden kousek, ale kvalitní, než lacinou sadu, z které se akorát osypou. Tady méně znamená jednoznačně více.

Čím zklame Ježíšek muže?

Ponožky – To se celý rok nenašla vhodnější chvíle na nákup ponožek, než jsou Vánoce? Tímto dárkem dáte muži najevo, že jste neměla chuť se nad pozorností pro něj zamyslet.

Knížky s tématem, jak být lepší v posteli – Pokud jste si plánovaly štědrovečerní radovánky po nadílce, tímto je definitivně zabijete. Pokud chcete partnerovi naznačit, že by měl být váš sex trochu jiný, nevolte tento způsob a už vůbec ne tento čas. Zkuste raději tipy z našeho článku Ukažte mu, jak to chcete!.

DVD s romantickým filmem – Ano, většina mužů opravdu ve své videotéce uvidí mnohem raději Rockyho nebo Terminátora než Hříšný tanec či nedejbože Titanic! Dámy, i když jsou někteří muži romantici, koukání na sladké filmy opravdu není způsob, kterým by to chtěli dávat najevo.

Holicí potřeby – Přiznejme si, že tyto věci jsou dárkem spíš pro nás ženy. Pro muže je často holení jen nepříjemnou povinností a připomínat jim na Vánoce, že by s tím svým „porostem“ měli něco pravidelně dělat, asi nebude ideální.

Ježíšek, co neumí číst?

Píší vaše děti o dárky Ježíškovi? Pak si o něm někdy musí myslet, že neumí číst. Proč by jim jinak přinesl novou bundičku nebo čepici, když chtěly Mašinku Tomáše nebo Bleska McQueena? Vyberte z jejich přání pár, která jsou splnitelná a udělají jim radost, protože je Ježíšek vyslyšel.

Oblečení – Pokud nemáte doma teenagery posedlé „skejťáckými“ hadříky, kteří zkrátka musí mít značkové oblečení, malé děti oděvy jako dárek nikdy nepochopí.

Potřeby do školy – Proč by mi měl Ježíšek nosit věci, které mi stejně do školy musí pořídit maminka?

Výchovné knížky – Když už chcete ratolest obdarovat knihou, vybírejte pečlivě. Pokud má být výchovná, tak jedině chytrým způsobem, který děti jen tak neodhalí. Nejlépe pokud je v knize jako průvodce oblíbená postavička nebo kniha učí pomocí zajímavých příběhů.

Reklama

Související témata:

Načítám