Hlavní obsah

Dárky podle znamení!

Foto: shutterstock.com

Vybírejte dárky podle znameníFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dary, dárky, dárečky... aneb co nadělit letos k Vánocům svým nejbližším? Znamení zvěrokruhu vám dají nekonečnou inspiraci! Ať muž či žena, tipy na obdarování podle astrologie najdete pouze na ProŽeny.cz!

Článek

BERAN (21. 3.–20. 4.)

Lidé ve znamení Berana jsou energičtí, nesnášejí nudu, avšak vše podnikají pouze v zájmu svých vlastních potřeb. Ty jsou totiž na prvním místě. Při výběru dárku musíte myslet výhradně a jen pouze na jejich duši.

Muž: Stvoření s věčně mladistvou aurou, které z rukávu sype jeden tvůrčí nápad za druhým. Miluje výzvy a romantiku. Pro svoji dobrodružnou povahu ocení praktické dárky od outdorového oblečení a kompasu po domácí meteostanici nebo krokoměr. Jako výzvu pojme poukázku na adrenalinový zážitek. S přihlédnutím na uklidnění mysli tajně touží po své hračce – mini vrtulníku na dálkové ovládání, akrobatickém drakovi… Jestli má rád hudbu, neváhejte se pustit do koupě nějakého nástroje, nebo třeba nových strun do toho starého.

Žena: Dámy narozené v tomto znamení jsou zpravidla úspěšné ve svých profesích, a nezřídka se pro něco vyloženě nadchnou tak, že nevidí nalevo ani napravo. Pokud se před vámi o nějakém takovém svém snu zmínily, nezpochybňujte ho, ale začněte ho plnit. Jestli to nevyjde, nezoufejte, vášnivá Beranice si potrpí na kosmetiku, módu, nádherné vůně. Kupte drahý parfém (šetřit se nevyplácí) nebo saténovou košilku. Luxusní krémy na omlazení či vyživení pleti se taktéž neminou účinkem, nicméně obdarovat se musí s grácií, neboť dát najevo Beranici, že „stárne“, by ji urazilo.

BÝK (21. 4.–21. 5.)

Citlivý cestovatel a dobrodruh, který toho však málokdy hodně namluví, protože není příliš družný. Tak, jak z něj dostat informaci, co by si přál pod stromeček? Nejradši klid, odpověděl by, kdyby tuto otázku dostal. Ehm, to ale přeci nejde…

Muž:Býkovi imponuje symfonie a umění, zvláště obrazy. Když ho obdarujete hudebním albem, které je jen těžce k sehnání, zabodujete. Nemáte žádný tip? Tak vězte, že Býk dále miluje sport, trampování, někdy i procházky nebo zahradničení. V hobby centru tak určitě pořídíte! Nadšený bude z knihy o rytířích z templářského řádu nebo životopisu nějakého slavného vůdce. Předplatné ryze mužského časopisu s poodhalenými dívkami na obálce také není od věci.

Žena: Její pohled značí skrytou duchovní sílu, avšak četba filozofických knih ji radostí neomráčí. Býčí delikátní čich má rád čisté vůně, ale výjimky volí exotický parfém. Žena rozená v tomto znamení vyniká přirozeným kulinářským talentem, což nahrává koupi kvalitního nádobí nebo spotřebičů. Jelikož je uvnitř přirozená a miluje přírodu, ocení cokoliv, co se týká turistiky a jízdy na koních. Dává přednost jednoduchému, účelnému a pohodnému oblečení (žádné krajkové výstřelky), a očekává, že dárky pro ni budou harmonické a krásné.

Foto: shutterstock.com

Muž Blíženec přivítá mobilní telefonFoto: shutterstock.com

BLÍŽENCI (22. 5.–21. 6.)

Netrpělivá a neklidná povaha Blíženců připomíná počasí, neboť jejich osobnost se mění tak rychle, že co je baví dnes, zítra již nemusí platit. Jelikož ale většinou mají vybraný vkus, na Vánoce jim darujte oblečení nebo elektroniku.

Muž: Muž ve znamení Blíženců velmi rád a často telefonuje, což vyplývá z jeho družné, přátelské povahy. Potrpí si na kvalitu a funkčnost, takže vhodným darem je mobilní telefon, nebo náhradní baterie do něj, handsfree do auta či elektronika, jejímž vzhledem (nebo chutí např. kávy z kvalitního přístroje) se může chlubit známým. (Jeho slabostí je drahé oblečení známých značek, které můžete pořídit v outletových obchodech, stejně tak jako luxusní parfémy z poslední kolekce, které dávají vyniknout jeho sexualitě.) Je to nad váš finanční limit? Nevadí. Darujte mu klidný spánek ve formě bylinkových a uklidňujících čajů, protože Blíženec je k nespavosti velmi náchylný.

Žena: Charakterizuje ji rozmarnost, ale jak u které – jsou výjimky neholdující pozemským vášním, ale zato venkovním sportům. Není fádní ani stereotypní (dobrodužnou a temperamentní povahu nezapře). Neurazí se, pokud dostane poukázku na adrenalinový nebo romantický zážitek. (Na permanentky všeho druhu ale pozor, to už je pro ni příliš zavazující.) I když někdy působí nepřístupně, umí být smyslná, když ovšem sama chce. Proto ocení kvalitní a drahé spodní prádlo, ty rozvernější i erotickou pomůcku (třeba nový We-vibe, o kterém jsme tu nedávno psali). Nezapomeňte, že je to žena mnoha tváří a fantazií, která nemá ráda nudu!

RAK (22. 6.–23. 7.)

Proměnlivé nálady podle fáze Měsíce a občas bouřlivé emoce. Tak to jsou lidé ve znamení Raka. Milují vtipy, i když je často sami neumějí vyprávět. (Knížku s anekdotami si ale vždy přečtou rádi.) Dobře se cítí ve vodě, na zahrádce při pěstování květin a zeleniny, a za fotoaparátem.

Muž: Opravdový Rak je zpravidla k poznání kvůli své konzervativní a formální módě a neustále kalkulující mysli. Nepotrpí si na okázalé a velké nášivky ukazující jméno výrobce. Volte proto decentní, ale sportovně-elegantní svršky. Značka: kvalitní. Pokud si netroufáte odhadnout velikost boxerek nebo polokošile, zahrňte do výběru nádech vzrušení ze zahraničních cest nebo romantických víkendů v horách spojených s poznávacími cestami. Sázkou na jistotu je ale minulost. Nevěříte? Jistou dávku vzrušení v něm vyvolává historie a vše, co se jí týče (výrazné osobnosti dějin, předkové, sbírání starožitností nebo údajů do rodokmene). Pamatujte: Co je staré, to je dobré! Takže navštivte cestovní kancelář, knihkupectví nebo starožitnictví. Cestou se zastavte v lékárně a pořiďte vitaminy posilující imunitu, protože Ráčci často podléhají nachlazení. (A ocení, když se o ně s láskou pečuje.)

Žena: Račici neustále trápí obavy, že není dost krásná, chytrá ani milovaná. To nejlepší, co může pod stromeček dostat, je projev lásky. Snubní prsten je zkrátka jen jeden, ale i blyštivá bižuterie věnovaná s upřímnými city dokáže zázraky. V praktické sféře zaboduje nádobí a různé doplňky šéfkuchaře, neboť pro typickou Račici je kuchyň posvátným místem. Ani ve vetešnictví a starožitnictví nešlápnete vedle z důvodu duchovního přesvědčení ženy – Raka, která nad starými i rozbitými věci sentimentálně rozjímá.

Foto: shutterstock.com

Lev si rád dopřává luxusuFoto: shutterstock.com

LEV (24. 7.–23. 8.)

Je neúnavným vědátorem, který má v oblibě poučovat a udílet rady. Proto ocení odbornou literaturu a vše, co mu pomůže vědět víc. (Spisovatelé a básníci stejně mají jeho obdiv.) Když připojíte i lichotky a zbožné věnování, zatetelí se blahem!

Muž: Lev je král, a proto je třeba se k němu tak chovat! Miluje honosné věci a nákladné dary, maličkosti považuje za samozřejmost, protože on si to přeci zaslouží. Oceňuje krásu, rád se chlubí partnerkami, majetkem a penězi. Drahé společenské obleky, kvalitní obuv, hodinky (samozřejmě ty nejlepší z obchodu), prsten… Je vlastně jedno, co za dárek dostane, ale hlavně musí být zaštítěn luxusní značkou. Lev má naštěstí i svoji lidštější stránku, a to manuální zručnost a chuť opravit, co se dá, a vyrobit třeba vlastní nábytek. Pokud mu k tomu poskytnete prostředky, bude jeho touha dokázat to o to větší. (Sentimentalita mu nedovolí nechat takovou výzvu bez povšimnutí.)

Žena: Pro dámu narozenou v tomto znamení je určený blahobyt a lesk pořízený z prestižních míst – výprodej není nic pro ni. Jako kdyby se žádalo o audienci u královny. Dary musí být honosné, vybrané s maximálním vkusem, drahé a nejlépe zabalené ve stylovém obalu. Odpusťte jí marnivost, ona už je taková. To ale neznamená, že neoplácí stejnou mincí! Jelikož si zakládá na péči o sebe, vždy uvítá kosmetiku a drogerii. Ráda se oddává pečujícím rukou. Málokdy si ráda sama upravuje vlasy, což nahrává poukázce ke kadeřníkovi, nebo hýčkání v kosmetickém salonu. Mezi její oblíbené oblečení patří to z měkkých a vlněných látek, francouzská a italská móda.

PANNA (24. 8.–23. 9.)

Zrozenci ve znamení Panny mají smysl pro detail, a samozřejmě jsou velmi praktičtí. Extrémně dbají na čistotu, z čehož vyplývá jejich náročnost na svůj zevnějšek. I když si hrají na „kamennou tvář“, často podléhají citové nerovnováze z důvodu pracovního vytížení, takže uvítají dárky v podobě meditační hudby, aromaterapie, vonných uklidňujících olejů, čaje…

Muž: Panáčkův obdiv si získávají spolehlivé věci od elektroniky a holicích strojků po bavlněné ponožky. Protože má respekt ke vzdělání, naučná literatura, díky které může objevit nové obzory, na něj udělá dojem. Není nutné obdarovávat ho okázalými a honosnými dary třpytivého vzezření, falešná cingrlátka stejně nepovažuje za pravý výraz náklonnosti. To ale lahev vybraného vína, zastřihávač fousů nebo vlasů, se kterým si každý den bude moci upravovat svůj již tak pěstěný vzhled, je něco jiného! Na péči o zevnějšek, zdraví a intelekt ho nachytáte vždycky.

Žena: Jemnost a krása Panen je spjata hlavně s přírodními výtvory, neboť jejich elementem je země. Ženy tohoto znamení milují koncerty, divadelní hry, knihy. Proč jim něčím takovým neudělat radost? I když jsou většinou realistické, jejich mysl koketuje s tajemnem a magií. Dobře vědí, že darované karty, amulet nebo krystaly jsou požehnáním. Jejich praktičnost zase dychtí po vědění z oblasti manuálně zručných prací. Dejte jim příručku a ostatní pomůcky, a za pár dní se těšte třeba na háčkované spodní prádlo (mimochodem to je také vhodný dar). A na děkování, jak si u toho odpočinuly. Jelikož si potrpí na zdravý životní styl a výživu, úsměv na rtech jim vykouzlí např. tlakový či parní hrnec (pochopitelně s funkcí Vitamin plus) nebo domácí pekárna.

Foto: shutterstock.com

Ženy - Váhy rády mlsajíFoto: shutterstock.com

VÁHY (24. 9.–23. 10.)

Váhy charakterizuje citová rozkolísanost. Pověstné misky v líném pohybu se nezapřou. Jakožto intelektuálně založení lidé jsou rádi obdarováváni věcmi s uměleckou nebo duchovní hodnotou. Za vše hovoří jejich láska ke kinematografii (obzvláště té české) a tištěnému slovu.

Muž: Co pod stromeček nadělit muži, který má přehled o kulturní a politické sféře, rád objevuje novinky a tíhne k ženské kráse a jiskřivé erotice? Aby si o tom všem mohl v klidu rozjímat za poslechu tiché hudby nebo rozhlasových her, obstarejte mu hudební polštář se zabudovanými reproduktory a audio konektorem pro napojení ze všech možných přístrojů. Binární hodinky se speciálním ukazatelem času na něj jistě také udělají dojem. Pokud víte o volném místě na zdi, vyplňte ji mapou světa z roku, kdy jste ještě nebyla na světě. Dějiny „na papíře“ jsou tím pravým osvěžujícím darem pro jedince s vlastním světem, který toto malé-velké překvapení bude opečovávat.

Žena: Žena Váhy je romantická duše, i když to tak na první pohled vůbec nemusí vypadat. Váží si citových projevů schovaných za jemný šperk, vkusný řetízek, parfém nebo krásné šaty. Trvalá hodnota darovaných věcí jí připomíná, že na světě není sama, a to ona moc potřebuje! Dále si většinou zakládá na stříbrných příborech, porcelánu a dobrém víně. Její rozháraná duše sem tam potřebuje uklidnit, k čemuž může dopomoci album meditační hudby. Chuťové buňky příjemně obalí košíček sladkostí, které nade vše miluje.

ŠTÍR (24. 10.–22. 11.)

Štír je moudrý, zajímá se o náboženství, i když se nemusí stát vyloženě věřícím. Jeho vlastností je zvídavost všeho druhu a vášeň – nejen v milostné sféře. I když se tváří jako chladný kámen, uvnitř sálá erotická povaha. Cokoliv z této oblasti si u něj vyslouží zájem.

Muž: Vládne vášní i rozumem současně. Zajímá ho tajemství života a smrti, záhady, filozofie, tajemství existence. Poznávací víkend v exotických místech opředených mystikou jsou tím pravým darem. Nebo naopak: wellness pobyt, aby uklidnil svoje myšlenky. Během relaxační masáže si může aspoň pročítat o divech světa nebo mimozemské civilizaci z knihy, kterou ho obdarujete. Nicméně pro svoji lásku k hudbě by si nejradši pořídil nahrávací studio, ale i jeho prohlídka s ním zacloumá. Na Štírovu dobře ukrývanou touhu po sexu poukážete, když se pod stromkem z nenápadného balíčku vyklube kamera s instrukcemi a příručkou Jak natočit vlastní erotické video, parfém s feromony či luxusní masážní olej.

Žena: Dáma ve Štíru má sklony žít v přepychu a ráda okouzluje těžkými parfémy prestižních značek. Z očí jí kouká magie a chtíč studia okultních věd. Kniha stínů, Encyklopedie magie, Tibetská kniha mrtvých… To ji bude zajímat ze všeho nejvíc! (Stejně jako prestiž, po které touží.) Od muže ráda přijme decentní intimní šperky, které v ní probudí vášeň. Klipsy na bradavky, ale i poloprůsvitné noční košilky, sexy šaty s leopardím vzorem, saténový župánek nebo síťované negližé jsou věcmi, určenými právě pro ženy ve znamení Štíra.

Foto: shutterstock.com

Muž - Střelec miluje své autoFoto: shutterstock.com

STŘELEC (23. 11.–21. 12.)

Upřímní, inteligentní lidé s nevyčerpatelnou energií… Tak to jsou Střelci. Typický zástupce je přitahován nebezpečím a vzrušuje ho rychlost a riziko. Tajné závody sportovních aut? Pilotní nebo kapitánské zkoušky na loď? Proč ne! Všechno to chce mít a dokázat!

Muž: Jelikož většinou vyhledává povrchní vztahy, nad romantickými dárky se srdíčky nešťastně povzdychne. Jo, kdyby tak dostal nějakou sportovní pomůcku, lahev výborné kořalky nebo nový cestovní kufr na kolečkách, to by bylo jiné. Lásku ke sportu nezapře, stejně jako k táboření, cestování a hazardním hrám. Podívat se do Las Vegas by pro něj jistě nebylo špatné, ale nad balíčkem skrývajícím náhradní díl na jeho tuningem upravené auto, ho udělá šťastným. A znáte tu věcičku, která na sebe díky tleskání začne upozorňovat? Kupte mu ji, protože neustále ztrácí klíče a peněženku. Jinak zajásá nad dobrým jídlem, sportovními přenosy a erotikou. To je vše, co k Vánocům potřebuje.

Žena: Jako každá žena, i ta narozená ve znamení Střelce miluje hezké šaty, i když v tomto případě není třeba volánků a posledních trendů – důležitá je spíš účelnost a pohodlnost. I přesto, že umí být pravou dámou, je spíš sportovního typu, takže svěží, lehké vůně skvěle dotvoří její image. Ráda cestuje a poznává nové věci, tak ji obdarujte otevřenou poukázkou od cestovní kanceláře, kvalitními zavazadly nebo adrenalinovým zážitkem v podobě jízdy v porsche nebo seskoku padákem. Její koketnější stránka povahy uvítá jednoduché, ale svůdné prádélko – třeba korzet vhodný i pro běžné nošení.

KOZOROH (22. 12.–20. 1.)

Jakmile cítí možnost postupu nebo vzdělání, neváhá čapnout příležitost za pačesy. Je aktivní, sportovní a touží po obdivu. Dejte mu ho a věnujte mu k Vánocům pocit, že je pro vás ten nejlepší!

Muž: Má hlad po vzrušení a dobrodružství. Z minuty na minutu si vezme batoh a vyrazí na výlet. Proto se mu hodí kompas, GPS, soubor map. Ale nenechte se mýlit jeho horlivostí, rodina je pro něj základ všeho. Uvnitř je romantický a vůbec by mu nevadilo dostat sbírku básní. Klidně sama vytvořte dáreček, kterým mu ukážete, co pro vás znamená! Někteří Kozorozi trpí na chronické nemoci – většinou kvůli dlouhodobým depresím, takže je v rámci zdraví vhodné je obdarovat vitaminy a bylinkovými čaji na uklidnění. Jejich praktickou stránku potěší moderní WiFi hodinky, které mu mj. bezpečně ukážou signál pro připojení na internet. (Stačí zadat do vyhledávače – cena příjemně překvapí.)

Žena: Charakterizuje ji svěží, přírodní krása, která většinou nepotřebuje dalších úprav. Typická žena v Kozorohu má citlivou pokožku, takže speciální kosmetika (třeba z konopí) může být nápomocna i zdravotně. Patrně také vyniká nějakým uměleckým talentem, takže nutně potřebuje pomůcky. Maluje? Kupte jí štětce a plátno. Zpívá? Zařiďte jí zážitek – nahrání vlastní písně. Jinak velmi dobře vnímá dobrou hudbu a díky své neustálé tělesné touze s úsměvem přijme erotický dárek typu síťovaného body nebo jednoduché košilky ze saténu (nevinná cudnost). A čím méně látky, tím více svobody pro jejího ducha!

VODNÁŘ (21. 1.–19. 2.)

Je fascinován politikou, sportem, rychlými auty, zvířaty, lékařskými objevy a bůh ví čím ještě. Srší z něj individualita, žije budoucností, a jeho neustále aktivní mozek potřebuje meditace jako sůl. Co by si přál najít pod stromečkem? Mystiku, překvapení, ale klidně i peníze – sám je považuje za vhodný dárek.

Muž:Vodnář miluje změny, experimenty a tajemství, ale nepotrpí si na velkolepá gesta a příliš nákladné dary. Vzrušením je pro něj zvědavost a čekání na rozbalování. Tajemný balíček by mohl obsahovat legendární hru Polarity, elektronickou novinku s nádechem extravagance, předplatné časopisu o vědě a technice, knihu s filozofickou tematikou. Důležitá je hlavně originalita! Vodnář, pokud má ascendent ve Štíru, je také trochu perverzní, takže ho lákají neobvyklé sexuální praktiky. Obdarujte ho pouty nebo bičíkem. Duchovní stránku jeho povahy nejlépe odměníte literaturou o astrologii a předvídání budoucnosti, protože ač technik, neznámo je mu blízké.

Žena:Peníze ani přehnaný luxus pro ni nejsou důležité. Žena ve Vodnáři preferuje individuální módu, osobité kombinace, sem tam až bláznivý styl oblékání a extravagantní účesy. Radost jí udělají tarotové karty, bioregulační magnetický náramek odstraňující škodlivé záření z přístrojů (i špatně naladěných osob), čistou a svěží vůni, gel pro delší a hustší řasy… V hloubi duše je romantická, praktická a někdy až plachá, ale ráda podléhá nutkání zkoušet nové způsoby a postupy – takovým supermoderním kuchyňským robotem se klidně pochlubí. A propos: Nepotřebuje náhodou nový mobilní telefon?

RYBY (20. 2.–20. 3.)

Sentimentální Rybičky mají svůj svět, ve kterém si idealizují život. Jeho součástí je i láska a romantika, která je tím největším darem. Výhodou je, že ať dostanou jemný šperk, parfém nebo kosmetiku, vždy jim srdce pookřeje.

Muž: Romantický Rybák miluje hýčkání ve wellness centrech, termálních lázních, dále masáže a solárium, takže dárkový poukaz na odpočinkovou proceduru nadšeně uvítá. Pro jeho citlivou dušičku je vhodným dárkem cokoliv od srdce, věnované s láskou – společná fotografie v honosném rámečku, prsten, řetízek, spodní prádlo se srdcem velkým jako ozónová díra. Také milují uvolněnou atmosféru, ke které jim dopomáhají aromatické olejíčky, parfémy a drogerie. Jejich kreativita zase ocení pomocníka pro jejich nápady (fotoaparát, dláta na opracování dřeva, malířské plátno s barvami). Rybák zcela jistě sportuje, většinou plave a potápí se, což znamená moc, moc možností výběru od brýlí, manometru, ploutví až po svítilnu. Nebo vyhlídky na dovolenou u moře napřesrok…

Žena: Jemná, éterická bytost s plachými kořeny uvítá lacinou voňavku, stejně jako luxusní parfém. Jakákoliv péče o zevnějšek sklidí úspěch. Slabost pro tajemné věci ji vhání do náruče esoteriky a literatury o ní. Módní doplňky by měly být na úrovni, zvláště kabelka z dílny známého návrháře si čestné místo ve skříni zaslouží. Šperkovnice s jemným, romantickým kouskem na krk nebo prst ženu Rybičku okouzlí. Ale i originální předměty ze starožitnictví, které mají svoji duši, jsou pro ni zajímavou pozorností. Stejně tak jako dotyk krajek a saténu prostřednictvím chlípně vyhlížejícího spodního prádla.

Krásné Vánoce vám přeji!

Reklama

Související témata:

Načítám