Hlavní obsah

Deky a ručníky s přidanou hodnotou

Foto: Violet Moon

Krasné a měkké osušky na Rodinnebaleni.czFoto: Violet Moon

Koupání, sport a cestování k létu zkrátka patří, a tak je důležité mít kvalitní vybavení. Bez čeho se neobejdeme?

Článek

Ručníky a plážové osušky v tomto období potřebujeme více než kdykoliv předtím. Jejich využití mimo domov je v těchto měsících téměř na denním pořádku, proto je na místě si dopřát kvalitní produkty. Proč? Ať už ručník  nebo osušku použijeme na koupališti či při sportu, častokrát je přenášíme v tašce ještě vlhké. To bohužel dává vzniknout nežádoucím zápachům a bakteriím. Tomu lze však snadno zabránit.

Foto: Violet Moon

Bambusová osuška CATANIA – tmavě fialová 70 x 140 cmFoto: Violet Moon

Antibakteriální bambusové vlákno

Doslova revoluční vylepšení textilních materiálů přináší příměs bambusového vlákna, které nabízí mnoho praktických benefitů. Tím nejdůležitějším z nich je schopnost zamezit vzniku a množení bakterií a plísní. Bambusové ručníky a osušky jsou také až čtyřikrát savější než ty klasické a mají jemnější povrch.

Foto: Violet Moon

Froté ručník NOVA EXCLUSIVE – tmavě modrá 50 x 90 cmFoto: Violet Moon

Tip na správný výběr

Tři nejdůležitější kritéria, která při nákupu ručníků a osušek preferujeme, jsou hebký povrch, dostatečně absorpční materiál a líbivý design. Vyjma těchto vlastností je třeba se zaměřit na gramáž. Zde platí, že čím je její hodnota vyšší, tím více jsou ručníky nadýchanější, savější a odolnější vůči mechanickému poškození. Tím nejlepším, s čím se na současném trhu můžete setkat, jsou produkty s gramáží 450 g/m² a výš.

Dětské pohádkové osušky

Zkušení rodiče vědí, že s obyčejným ručníkem či osuškou u svých potomků často nepochodí. Naštěstí se s oblíbenými pohádkovými postavami dnes setkáte téměř všude a dětské osušky nejsou žádnou výjimkou. Běžně jsou dostupné motivy jako Mimoni, Ledové království, Auta, L.O.L. Surprise a další, nejen disneyovské, motivy, které děti mají rády. I v tomto případě samotný materiál zohledňuje potřeby citlivé dětské pokožky, tyto osušky jsou velmi jemné a hebké na dotek.

Foto: Violet Moon

Deka mikroplyš IVANKA – fialová 140 x 200 cmFoto: Violet Moon

Bez deky to nepůjde

Co by to bylo za letní relax, kdybychom neměli k dispozici měkkou a savou deku. Ta je vhodná jak k vodě, tak i jako praktický pomocník k táboráku, nebo jako erární přikrývka na chatu. Mikroplyšové deky zaujmou především hebkostí a velmi snadnou údržbou. V letních měsících je hojně využijete.

Kde dobře nakoupit

Tak jako i v jiných odvětvích, tak i v případě bytového textilu se vyplatí nakupovat u odborníků, jako je internetový obchod RodinneBaleni.cz. Právě zde výhodně pořídíte také kvalitní ložní prádlo, záclony, závěsy a další zboží do domácnosti.

Načítám