Hlavní obsah

Děti píší Ježíškovi. Tahle přání vás rozesmějí!

Foto: thinkstock

Přichází doba, kdy by děti měly napsat Ježíškovi!Foto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce patří především dětem a jejich přáním. A aby vše dopadlo, jak má, a Ježíšek neudělal někde chybu, je potřeba mu napsat dopis. O tom, že to je občas velká legrace, vás přesvědčí náš článek.

Článek

Většina dětí právě začíná pracovat na dopisech pro Ježíška. Obzvlášť s těmi nejmenšími to bývá velká zábava, jak dokazují následující příběhy.

Chci všechno

Pavlíkovi bylo loni pět let, neuměl psát, ale jeho maminka mu dala katalog jednoho obchodního řetězce s tím, aby v něm označil věci, které by pod stromečkem rád našel. „Listoval katalogem a během vteřiny byl naprosto u vytržení z té přehršle věcí a jen vykřikoval ,to chci', ,tohle taky',“ popisuje jeho pětatřicetiletá maminka Tereza.

Jenže se rozjel natolik, že po pěti minutách horlivě v katalogu označoval i žehličky, kuchyňské potřeby a podobně. „Shodou náhod se mi rozbila žehlička, tak jsme se s manželem dohodli, že tu novou Pavlíkovi jen tak z legrace přibalíme pod stromeček, když si ji označil. Jeho vyděšený výraz, když žehličku rozbalil, nikdy nezapomenu,“ směje se Tereza.

Foto: thinkstock

„Milý Ježíšku, který jsi kouzelný a můžeš cokoli..."Foto: thinkstock

To Ježíšek nepochopí

Ani čtyřletý Vojta neumí ještě psát, a tak chtěl Ježíškovi svoje přání namalovat. „Zrovna jsem vařila, takže jsem ho moc nesledovala. Po chvíli za mnou přišel a skoro plakal. Ukazoval papír plný nesmyslných čmáranců a smutně říkal ,já jsem strašnej patla, Ježíšek určitě nepochopí, že je tohle hra Lovci duchů',“ vypráví dvaatřicetiletá Lucie.

Ježíšek má peněz dost

To sedmiletá Kačenka o schopnostech Ježíška nepochybuje. Napsala seznam svých přání, který jen podle rychlého odhadu vycházel asi na osmdesát tisíc korun. „Byl tam počítač, mobilní telefon, iPod a podobně. Tak jsem Kačence řekla, že to asi nepůjde, že to je všechno moc drahé a že by se měla mírnit,“ vypráví čtyřiatřicetiletá Jana. Jenže Kačenka v tom žádný problém neviděla. „Já vím, že vy tolik peněz nemáte, ale Ježíšek je kouzelný, ten přece dokáže zařídit úplně všechno,“ odpověděla mamince s naprostým klidem. Bohužel ji podle maminky asi na Štědrý den čeká mírné zklamání.

A jak píšou dopisy Ježíškovi vaše děti?

Související témata:

Načítám