Hlavní obsah

Dětský pokoj je nejveselejším interiérem

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětský pokoj je určitě nejveselejším, a tedy nejhezčím interiérem domu. A pokud je navíc pro dítě v předškolním věku, můžete se dokonale kreativně vyřádit, a vytvořit tak opravdovou krásu.

Článek

Navrhování interiéru dětského pokoje pro vás může být velmi příjemné, když dokážete spojit koncepci pokojíčku dle zájmů a snů dítěte s praktickou stránkou. Pokud chcete dítěti udělat radost, pak se zdržte nudného nábytku, buďte originální a určitě vykouzlíte pohádkový design. Jak to udělat? Nejjednodušší bude sáhnout do naší nabídky dětských pokojů na www.nabytek-eno.cz a vybrat pro své dítě nábytek jeho a možná i vašich dětských snů.

Pokud vytváříte pokojíček pro dítě ve věku mezi třetím a šestým rokem, je velice důležité klást důraz na bezpečnost a pohodlnost, aby si dítě mohlo hrát i relaxovat. Rozhodně se vyhněte nábytku s ostrými hranami.

Svět dětského pokoje by měl být plný fantazie a příjemných barev. Nebojte se zvolit hravé, syté barvy, které vytvoří kontrast s nábytkem. Proč interiér nerozveselit? Kombinace tapety nebo samolepky – zvířátek, princezen či třeba autíček – bude trefou přímo do černého, ale pamatujte, méně je někdy více…

Dětský pokoj snů může mít každý

Pokud připravujete pro dítě první pokojíček, je dnešní velkou výhodou sektorový nábytek, k němuž časem můžete dokupovat potřebné elementy dle rostoucích potřeb dítěte. Nejdůležitější je zvolit design nábytku, který umožní snadnou proměnu dětského pokoje na studentský. Doporučujeme zvolit světlejší odstíny, jelikož vše doladíte malbou stěn a doplňky.

Dětský pokoj nemusí být nudný ani pro studenty

Důležité prvky v dětském pokoji

Nejdůležitějšími prvky jsou postel a matrace, jelikož zde dítě čerpá energii na celý den.Můžete zvolit postel v provedení z masivu, čalouněném nebo z lamina. Velkou výhodou je úložný prostor v posteli ve formě šuplíku. Pokud nemáte v interiéru dostatek místa, můžete zvolit vyvýšenou postel nebo patrovou postel a vše krásně dotvořit designovým povlečením a polštářky.

Úložné prostory jsou v dětském pokoji nevyhnutelné. Skříň je důležitým prvkem pro ukládání věcí. Klaďte důraz na vnitřní členění skříně, je dobré zvolit převážně varianty policové v kombinaci s šatní tyčí. Regály a komody by měly pro dítě být přístupné.

Skříně a skříňky mohou také zaujmout a potěšit dětské oči

Pro školáka je důležitá pracovní plocha na plnění svých povinností. Při výběru pracovního stolu je důležité pamatovat, že nad ním bude dítě trávit poměrně dost času, proto doporučujeme zvolit počítačový stůl a židli dle potřeb dítěte. Nedílnou součástí pokoje jsou i police, které plní jak dekorativní, tak úložný účel.

Do dětského pokoje zvolte kvalitní osvětlení. Dnešní nabídka osvětlení je široká, včetně nutné lampy, která zaručí dítěti plnou soustředěnost na učení.

Školáci ve svém pokoji ocení příjemné prostředí pro učení

Nezapomínejte také na místo na hraní, které dítě ještě potřebuje. Z fantazie a hry bude dítě nabývat energii a radost na další den! Pokud budete zařizovat dětský pokoj dle potřeb dítěte a jeho představ a snů, tak určitě vytvoříte pro vaši holčičku nebo chlapečka kouzelné místo…

Reklama

Související témata:

Načítám