Hlavní obsah

Pokojíček za 10 000 korun? Jde to!

Foto: Gazel

Pořiďte dětem útulný pokojíčekFoto: Gazel

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postel, skříň na oblečení a hračky, později i pracovní stůl – to je základní vybavení, které potřebuje ke svému životu každé dítě. Také vás čeká zařizování pokoje pro potomka? Máme pro vás tipy, jak vše pořídit už za deset tisíc korun. Na výběr jsou i varianty za 30 nebo 75 tisíc. Vyberte si!

Článek

Nedávejte dětem do pokoje starý nábytek, který jim škodí. Gauč z pokoje pro hosty nemá kvalitní rošt a matraci, a tak jim hned od malička křiví záda. Jídelní stůl na psaní úkolů také není vhodný, neboť je na děti moc vysoký. Špatné podmínky se pak projeví nesoustředěností a i horšími výsledky ve škole. Podobných nebezpečí skrývá starší a vyřazený nábytek více.

Pokoj za 10 000 korun

Pro nejlevnější verzi si zajděte do IKEA a najděte kolekci Kritter. Ta nabízí rám postele o délce 165, šířce 76 a výšce 65 centimetrů za 1940 korun. K němu je třeba dokoupit rošt a matraci, stojí 250 a 599 korun. Kompletní lůžko tak získáte za 2789 korun. Nepočítejte však s tím, že vašemu potomkovi vydrží až do dospělosti, zhruba v deseti letech budete muset kupovat novou – větší – postel. Podle toho, zda zařizujete pokoj pro holčičku nebo kluka, si lze vybírat mezi bílou a modrou barvou. Ze stejné kolekce zvolte i dětský pracovní stůl o velikosti 50 x 59 centimetrů, který má pro děti ideální výšku 50 centimetrů. Stojí 599 korun a výškově mu odpovídá židle za 349 korun. Tady už si děti mohou vybrat až z pěti pastelových barev.

Nezbytné úložné prostory poskytuje skříň vysoká 195 centimetrů, která nabízí jak tři zásuvky, tak šatní tyč na pověšení oblečení. Na výběr máte pět barevných kombinací a přijde vás na 3190 korun. Přední dvířka jsou přitom snadno vyměnitelná. Do začátku lze pořídit třeba bílorůžovou kombinaci, kterou – až dívka doroste do pubertálního věku – snadno proměníte na celobílou nebo s dvířky imitujícími březové dřevo.

Na ukládání hraček pak najděte nábytek z kolekce Trofast. Nabízí policové korpusy vybavené drážkami, takže lze do nich snadno zasouvat plastové boxy, aby se sem vešlo co nejvíce hraček a byly přehledně uklizené. Na výběr máte skříňky výškově odstupňované, které stojí od 1690 do 2490 korun podle toho, zda sáhnete po dřevu nebo bílé barvě. Druhý díl s rozměry 99 x 56 x 43 centimetrů stojí od 499 korun výše. A protože jste zatím utratili 9116 korun, můžete dětem dopřát i závěsné sedadlo s polštářem, celkem za 799 korun. Zařízení celého pokoje přijde na 9915 korun.

Tip redakce:

Sestavu můžete doplnit otočnou pracovní židlí Janne, u níž si lze nastavit výšku sedáku od 42 do 53 centimetrů. V IKEA stojí 899 korun.

Foto: IKEA

Dětská postel s délkou 165 cm vydrží dětem maximálně do 10 letFoto: IKEA

Foto: IKEA

Praktický nábytkový korpus na zasouvací krabiceFoto: IKEA

Dětský pokoj za 30 000 korun

Pro druhou verzi dětského pokoje se vydejte do prodejen Gazel. Sestava do jedné místnosti sice vyjde na třicet tisíc korun, ale jde vlastně o první a také poslední investici, kterou do bydlení svého potomka musíte investovat. Za tyto peníze totiž kupujete nábytek z masivního smrkového dřeva. Je prakticky nezničitelný, a pokud se někde objeví škrábance či jiná poškození, lze ho přebrousit a znovu nalakovat. Také rozměry jsou standardní a „dospělácké“, proto postel vydrží dětem od tří let až do dospělosti.

Základem sestavy je postel Roxy s lehací plochou 90 x 200 centimetrů, kterou kupujete včetně dřevěného dvanáctilaťového roštu za 3760 korun. K ní pořizujete ještě matraci Nora za 2580 korun.

Zásuvkový stůl Mario má velikost pracovní plochy 100 x 65 a výšku 76 centimetrů. Součástí jsou, jak napovídá název, i dva šuplíky a odkládací poličky. Ušetříte tak peníze za nákup kontejneru či jiných polic. Cena je 3960 korun.

Tato sestava je bohatá na úložní prostory. Součástí jsou velké šatní a policové skříně z kolekce Lara, jejich cena začíná na částce 7650 korun. Celkem je to 33 250 korun.

Přírodní dřevo je snadno kombinovatelné s barvami doplňků, jejich výměnou tak změníte interiér podle toho, jak dítě poroste.

Tip redakce:

Gazel nabízí ke svým nábytkovým sestavám i výškově nastavitelné pracovní židle Titan Junior, a to v šesti barevných provedeních. Cena je 4480 korun.

Foto: Gazel

Nábytek z masivního dřeva vydrží do dospělostiFoto: Gazel

Foto: GazelSestava z masivu za třicet tisíc korun

Pokoj za 75 000 korun

U nejdražší varianty jsme zvolili nábytek z kolekce Alax Domino, který je určen pro děti i studenty. Vyrábí se jak v dřevěném provedení, tak lakovaný do pastelových odstínů, ty jsou většinou za příplatek deset procent. K jeho přednostem patří variabilita, proto je velmi často opatřen kolečky pro snadné přemisťování z místa na místo. Kolečka jsou samozřejmě vybavená brzdami, aby se nábytek pohyboval jen tehdy, když má. To platí i pro postel za 16 611 korun včetně roštu a matrace. Ty jsou menší než samotné lůžko, proto kolem dokola vzniká praktická odkládací plocha.

Ani tady není nouze o úložné prostory. Na hračky, knihy a další nezbytnosti můžete potomkům vybrat skříň na podstavci vysokou 206 centimetrů, která kombinuje jak uzavřené zásuvky, tak otevřené police. Její cena je 10 170 korun. Stejně vysoká je i šatní skříň za 9763 korun. Na ukládání prádla a drobných věcí slouží komoda se šesti zásuvkami za 13 616 korun.

Nejdražší v tomto pokoji je pracovní stůl s rozměry 130 x 60 centimetrů, vybavený přídavnou deskou na kolečkách, kterou lze mít vysunutou nebo schovanou. Proto může sloužit zároveň jako psací i počítačový. Součástí je i kontejner se třemi zásuvkami na ukládání psacích potřeb. Celá tato sestava přijde na 23 969 korun a za kompletní pokoj zaplatíte 74 129 korun.

Foto: Alax

Nejdražší dětský nábytek je vybavený kolečkyFoto: Alax

Tip redakce:

Takový pokoj můžete doplnit ergonomickou židlí Therapia Mini se speciální funkcí napřimování páteře, kterou koupíte v prodejně NO+BL za 5988 korun.

Líbí se vám tyto pokoje? Tak jeden z nich dětem pořiďte, radost budete mít všichni!

Reklama

Související témata:

Načítám