Hlavní obsah

Devět důvodů, proč mít sex

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sex má spoustu výhodFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex milovaný i zatracovaný... Jak jste s ním na tom vy? Milujete se často, nebo spíše partnera odmítáte? Pokud ANO říkáte druhé možnosti, nebojte, nechceme vás do ničeho nutit. Jen si vám dovolujeme nabídnout - než příště řeknete NE, vzpomeňte si na našich devět důvodů, proč sex neodmítnout.

Článek

Pro každou ženu není denní erotické cvičení příjemné. Někdy chce mít svůj klid a pohodu jí kazí pomyšlení, že on už si nedočkavě v koupelně čistí zuby a chystá se uplatnit své „zvířecí" touhy.

Zkuste se ale na to podívat z jiné stránky a berte to tak trochu, jako byste šla do tělocvičny. Sex je jeden z nejpříjemnějších způsobů, jak si udržet dobrou fyzičku a udělat něco pro své zdraví. A další plus - nemusíte se nikam trmácet, stačí zalézt do peřin. A to teď v zimě je super, ne?

Devatero vedlejších účinků sexu

Tiší bolest - těsně před orgasmem se až pětinásobně zvýší hladina hormonu oxytocinu. Tím se zvedne i produkce endorfinů, které tlumí bolesti hlavy, svalů, zad či kloubů.

Uvolňuje psychiku - při milování přestanete myslet na věci, které vás stresují, zapomenete na úzkost a zmizí i deprese. Po milování máte dokonale čistou hlavu.

Prodlužuje život - častá a intenzivní erotika může podle vědeckých výzkumů prodloužit život člověka až o osm let. Tato teorie vychází z předpokladu, že k souloži dochází přibližně stokrát do roka. Snižuje se i riziko předčasných úmrtí, mrtvice a u mužů možnost vzniku rakoviny prostaty.

Snižuje riziko srdečních chorob - až o polovinu se sníží nebezpečí infarktu u žen, které se milují alespoň třikrát týdně.

Zlepšuje spánek - tedy i vaši celkovou relaxaci. Podle odborníků má nejlepší účinky sex těsně před usnutím. Po souloži zaplaví tělo vlna relaxačních hormonů a celé tělo i mysl se výrazně uvolní.

Hubnete při něm - nenásilný, přirozený pohyb při milování spaluje kalorie stejně, jako kdybyste běhali. Při souloži se zbavíte až 200 kal, což odpovídá patnácti minutám na pásu ve fitku.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Berte sex jako prevenci proti chřipceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Prevence proti chřipce - vědci tvrdí, že pokud se věnujete sexu alespoň dvakrát týdně, vytváříte si přirozenou ochranu proti virům. Zvyšuje se u vás totiž tvorba protilátky imunoglobulinu. Stáváte se tedy odolnější nejen proti chřipce, ale i proti nachlazení.

Zpevňuje svaly - přirozenou cestou cvičíte svaly hýždí, rukou, krku, břicha, stehen i lýtek.

Posiluje kosti - během pohlavního styku se zvýší produkce progesteronu, který zlepšuje kvalitu kostí.

Přináší klidné sny - při milování se odplaví starosti a na příštích několik hodin přijímá vaše mysl jen příjemné podněty, dozvuky laskání.

Musíte uznat, že sex tu není zdaleka jen pro plození dětí. Aniž byste museli někam chodit, máte zajištěnou fyzičku, štíhlou linii, dobrou náladu i příjemný relax v jednom. Čím častěji se milujete, tím lépe.

Reklama

Související témata:

Načítám