Hlavní obsah

Devět kroků ke štěstí. Fungují!

Foto: shutterstock.com

Zvládněte snadno nástrahy životaFoto: shutterstock.com

Reklama

Pozoruhodná kniha Tajemství vlivu – život, který si zasloužíte rozebírá myšlení lidí, které je podstatou úspěchu, ale i nezdaru. Autor Nigel Risner dává návod, jak lépe a pozitivně zvládat nástrahy života ve svůj prospěch. My vám některé jeho myšlenky zprostředkujeme.

Článek

1. Ponechte si dobré věci z minulosti

Zkuste zapátrat ve svých vzpomínkách. Co se vám vybaví? Situace nezdaru a smutku, nebo se vám řetězí jeden úspěch za druhým? Lidé si většinou pamatují  těžké situace, ty se do mysli vrývají mnohem hlouběji než chvíle štěstí a opojení. Začněte lovit ze své paměti pěkné okamžiky, posílí vás to.

2. Zvládněte své pocity

Uvědomte si, že druzí nemají vliv na to, co cítíte. Nikdo nemůže zapříčinit, že se cítíte méněcenní, aniž byste mu k tomu dali svolení. Jaký máte právě teď pocit ze své práce, rodiny, vztahů? Chápejte, je to jen na vás.

3. Plánujte svůj úspěch

Úspěšní lidé mají důležitou vlastnost – nevzdávají se. Rozhodně se nedostali dál než vy, protože to měli snazší. Byli prostě houževnatější, usilovnější. Zkuste nejprve pozitivní pocity a situace předstírat, určitě je k sobě přitáhnete. Cítíte se sklesle, smutně – usmívejte se a myslete na něco hezkého, uvidíte, jak rychle se dostaví pocit štěstí, dobré nálady.  Stejné je to s úspěchem, láskou, odvahou.

4. Vytyčte si cíle

Jak můžete něčeho dosáhnout, když jste si to nezformulovali, nedefinovali. Právě lidé bez cílů si na všechno stěžují a rádi se baví o bolestech. Jak jste na tom vy?

Foto: Ekopress

Sedůvěra vás dovede k cíliFoto: Ekopress

5. Mobilizujte nadšení

Jestliže nejste něčím nadšeni, nedělejte to. Nadšení lidé mají v sobě energie na rozdávání a přitahují k sobě ostatní. Nic neodkládají a k cíli se přibližují mílovými kroky. Vytvářejí výsledky a nehledají důvody, proč to nejde.

6. Neodkládejte začátek

Začněte právě teď s naplňováním svých cílů.  Nemluvte, ale jednejte. Abyste si svůj život udělali hodnotnější, přestaňte si na něj stěžovat a pracujte. Musíte Z.S.H.S. – zkratka znamená „Zvedněte se a hněte sebou“. Život je práce a každý čin je odměněn výsledkem. Opusťte tedy ostrov „Jednou“.

7. Usmívejte se

Smích přináší úlevu a je zcela zadarmo. Nejrychlejší cesta, jak se dostat k cíli, je najít světlejší stránku dané situace. Když se budete mračit, těžko se vám přihodí něco příjemného.

8. Přiměřeně riskujte

Největším hazardem života je nic neriskovat. Kdo nic neriskuje, zpravidla nic nemá. Vyhnul se trápení a smutku, ale nežije, nemiluje, zaprodal svobodu, je otrokem vězněným bezpečím.

9. Důvěřujte si

Učte se důvěřovat, protože bez důvěry skončíte ještě před tím, než jste začali. Víra v sebe i ostatní je motorem pro vaše činy.

A malý rébus nakonec. Co vidíte, když přečtete „KONECNEMAMSANCI“? Můžete to přečíst dvěma způsoby:

1) konečně mám šanci 2) konec nemám šanci

Jaká byla vaše interpretace? Podle výsledku poznáte, jaký je právě ten váš pohled na život.

Reklama

Související témata:

Načítám