Hlavní obsah

Díky jídlu jsem našla přítele

Foto: Thinkstock

Nejčastějším prohřeškem je mlsání u televizeFoto: Thinkstock

Reklama

Pro někoho je jídlo druhořadá záležitost, pro jiného priorita číslo jedna – životní vášeň, parťák, útěcha ve chvílích, kdy se nic nedaří. Podobně to má i naše další čtenářka. A jak jste na tom se závislostí na jídle vy? Pište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Článek

Již odmalička mi babičky neodpíraly zmrzlinu, sladkosti a další dobroty. Vždy jsem to ale vyběhala a stopy po tom, jak moc mi jídlo chutná, na mně vidět nebyly.

Má vášeň k jídlu se začala projevovat v pubertě. V období, kdy se mí rodiče rozvedli a já dostala nového tatínka. Ten se ovšem vybarvil jako tyran a opilec a doma nastal teror, kvůli němuž jsem začala mít problémy ve škole a nervy nadranc. Útěchu jsem začala hledat v jídle. Nebyl pro mě problém sníst dvacet bramborových knedlíků nebo půlku chleba se šiškou salámu. Mojí láskou bylo taky sladké, takže jsem si dortíky, tyčinky a další laskominy neodpírala.

Výsledkem bylo 25 kg nadváhy a velké zdravotní problémy. V tu dobu můj otčím odešel, já si našla přítele a začala jsem hubnout. Držela jsem dietu, kterou mi předepsala doktorka. A pomohla mi. Nejedla jsem žádné sladkosti, ale ani rýži, brambory, chleba, zkrátka žádné přílohy. Jen maso, zeleninu, mléčné výrobky a pila jsem čistou vodu. Za půl roku jsem zhubla úžasných třicet kilo. Samozřejmě jsem taky cvičila, takže jsem měla zpevněné tělo a muži se za mnou jen otáčeli. Omezovat se v jídle jsem vydržela dva roky. Jenže pak jsem si sáhla až na samotné dno. Jednoho dne jsem zjistila, že už v žaludku neudržím ani čaj a suchý rohlík. Vše jsem vyzvracela. Začala jsem slábnout, byla mi zima, i když bylo léto, a tak jsem skončila na endoskopii.

Doktor mi oznámil, že mám úplně zkažený žaludek, zaděláno na žaludeční vředy, a dal mi léky. Musela jsem na pár měsíců odložit studium, protože jsem byla tak slabá, že jsem neudržela ani tužku v ruce. Trvalo to dlouho a stálo to hodně sil, abych se vrátila do normálu a začala opět jíst. Výsledek byl takový, že za každý snědený rohlík jsem přibrala dvě kila. Zkrátka jsem poznala podstatu jo-jo efektu. Navíc se v tu dobu se mnou rozešel přítel a já začala hledat zase podporu v jídle. Milovala jsem ty večery u televize pod dekou, kdy jsem byla obklopená lahůdkami z fast foodu a sladkostmi z cukrárny.

Nakonec mě má láska k jídlu přivedla až k úžasnému zaměstnání a v současné době pracuji jako kritik restaurací pro jeden internetový server. Vykrmila jsem se na neskutečný metrák a zhubnout už mi zkrátka nejde, ať dělám co dělám. Podle lékařů mám rozhozený metabolismus a mé tělo už na dietu nereaguje tak, jak by mělo. Láska k jídlu mě neopustila, ba naopak díky své práci jsem navázala hodnotný vztah s jedním z kuchařů jedné restaurace.

Milujete jídlo? Je to váš smysl života? Jak vám změnilo jídlo život? Pojďte nám o tom povyprávět na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Načítám