Hlavní obsah

Dlouhovláskou za tři hodiny

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Prodlužovací procedura trvá krátceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní doba kráse a rozmarům skutečně přeje. Chcete mít dlouhé vlasy? Není nic snazšího, než si je nechat prodloužit. K účesu se záplavou dlouhých vlasů máte blíž, než si myslíte. Stačí se rozhodnout, jaký způsobem a množstvím pramínků pravých či umělých vlasy prodloužíte.

Článek

Techniky prodlužování

Lepení pramínků pomocí lepidla (keratinu). Pramínky se dají znovu použít až po jejich zkrácení, navíc tato metoda umožňuje aplikaci pouze asijských vlasů. Odlepit je lze zase jen chemicky, vlastní vlasy tím dost trpí. Výhodou je délka spoje 8 - 10 milimetrů.

Flashpointvlasové pramínky jsou přichycené pomocí malinkých plastových nebo kovových trubiček, které se po zahřátí šikovně smrští. Uchycení vlasů je pevné a poměrně šetrné. Nevýhodou je, že u některých odstínů je spojení viditelné. Délka spoje je pouhé tři milimetry. Když se pramínek nepoškodí tlakem při spojování, může se bez zkracování použít znovu.

Bond plus dochází k prodlužování pomocí smrštitelného pojítka. Plusem je časová nenáročnost, jak při prodlužování, tak při následné obnově. Umožňuje používat pramínky opakovaně v nezkrácené délce. Velkým kladem je neporušení vlastních vlasů. Používají se hlavně evropské vlasy, nevýhodou je délka pojítka, ale jsou v takovém množství barevných odstínů, že jsou téměř neviditelné. Tato metoda zatím není překonaná, říká Petr Stříbrný ze Studia Natur-Hair, ženy se k této formě prodlužovaní vrací opakovaně.

Našívání vlasových tresůk vlastním vlasům pomocí vlákna, je to náročná a zdlouhavá metoda, navíc zákaznice může mít bezprostředně po našití vlasů pocit určité nepohody, také se musí poměrně brzy opravovat - už po 4 - 6 týdnech. Ostatní způsoby vydrží až tři měsíce. Tento způsob se využívá málo.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nejkvalitnější jsou evropské vlasyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

A z jakých typů vlasů si můžete vybrat?

... z pravých i umělých vlasů a až z osmdesáti možných odstínů.

Evropské vlasy jsou žádané, protože jsou jemnou strukturou nejpodobnější našim vlasům, a jsou nejvhodnější pro světlé odstíny. Investice do evropských vlasů se vyplatí nejen pro kvalitu a životnost, ale i pro jejich dokonalý vzhled.

Vlasy indického původu jsou hrubší struktury, rovné nebo přírodně vlnité, tmavších odstínů. Když je zesvětlíte do odstínů blond či platina, nemají dlouhou životnost. Jsou vhodnější pro prodlužování černých, tmavohnědých vlasů. Pořídíte je za poměrně přijatelnou cenu.

Cenově nejdostupnější asijské vlasy jsou rovné, tmavé a hrubší struktury. Na rozdíl od indických vlasů nemají tendenci se vlnit. Přestože se upravují do všech barevných odstínů, i zde platí, že jsou vhodné zejména pro tmavé vlasy.

Doba celého zákroku je něco kolem tří hodin. Cena se pohybuje od 8000 do 30 000 korun, záleží na technice spojení, kvalitě a počtu pramínků. Doplnění vlasů bývá zpravidla po třech měsících. Výsledný efekt závisí i na zručnosti a dovednosti kadeřnice. Vyberte si proto salon a osobu, která má dostatek zkušeností.

Reklama

Související témata:

Načítám